Un tablou semnat de maestrul venetian al secolului al XVIII-lea, "La fete du Bucentaure le jour de l'Ascension sur le Grand Canal", a fost vandut, recent, la ultima licitatie de la Londra la pretul de 11,4 milioane de lire (17 milioane de dolari), c
Un tablou semnat de maestrul venetian al secolului al XVIII-lea, "La fete du Bucentaure le jour de l'Ascension sur le Grand Canal", a fost vandut, recent, la ultima licitatie de la Londra la pretul de 11,4 milioane de lire (17 milioane de dolari), ceea ce reprezinta un record mondial.
Tabloul a fost evaluat de Casa Christie's intre 4 si 6 milioane de lire. Precedentul record pentru Canaletto (Giovanni Antonio Canal, 1697 - 1768) era de 9,2 milioane de lire in 1962, potrivit purtatorului de cuvant al Casei de licitatie citat de AFP.
Cu o paleta cromatica foarte bogata, tabloul reprezinta o vedere din Venetia, intr-o zi de sarbatoare, subiect foarte indragit de cumparatorii lui Canaletto. Aceasta lucrare este insa unica prin perspectiva si formatul ei vertical, sustin cei de la Christie's. Pusa in vanzare in cadrul colectiei unui om de afaceri portughez, Antonio de Sommer Champalimaud, decedat in urma cu un an, pictura a fost achizitionata prin telefon de catre un cumparator anonim.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.