Liana Stanciu, realizatoarea emisiunii "Trenul vietii" de la B1 Tv, nu mai este doar omul de radio si realizatorul de emisiuni TV. Acum este si sotia lui Mihai Georgescu, solistul de la formatia Bere Gratis, si viitoarea mamica a lui Mihail-Theodor.

Liana Stanciu, realizatoarea emisiunii "Trenul vietii" de la B1 Tv, nu mai este doar omul de radio si realizatorul de emisiuni TV. Acum este si sotia lui Mihai Georgescu, solistul de la formatia Bere Gratis, si viitoarea mamica a lui Mihail-Theodor. Face radio de la saptesprezece ani, lucreaza intr-un ritm demential in fiecare zi, dar maternitatea a fost "un dar de la Dumnezeu", dupa cum ii spune baietelului ei.

- Cum ai reusit sa scapi de ochiul vigilent al presei si sa te mariti in secret?

- Nu consider ca a face o familie e o chestiune de pus pe coperta unei reviste, mai ales ca eu nu sunt tocmai o Sharon Stone. N-am urmarit niciodata sa se faca obiect de PR din evenimentul asta si am reusit. Ceea ce ma bucura e ca n-are nimeni nici o fotografie, decat noi. De aflat am inteles ca s-a aflat chiar in acea dupa-amiaza.

- S-a schimbat ceva in relatia voastra dupa casatorie?

- Nu s-a schimbat absolut nimic. Decat ca eu sunt mai mofturoasa, dar nu din cauza casniciei ci din cauza faptului ca vine bebe. In sensul ca pe mine ma enerveaza multe lucruri pe care Mihai le suporta cu stoicism sau, daca nu le suporta, se duce si canta. Ma enervez din orice, ma apuca tot felul de toane, am tot felul de iesiri care nu-mi sunt specifice. Am fost tot timpul o tipa care se amuza si facea haz de necaz atunci cand apareau probleme. Acum nu mai am aceasta capacitate. Intru poate prea repede in panica. Plang mai usor decat plangeam si ma enervez mai usor. Dar imi trece la fel de usor, ceea ce poate compenseaza.

- Ai pofte?

- Nu. Nu am avut pana acum. Mihai are pofte mai multe decat am eu. Stii ca exista o teorie mai noua conform careia si tatii pot avea pofte. Lui ii plac foarte tare dulciurile in ultima vreme. Eu cred ca pot sa supravietuiesc fara nici un fel de probleme fara dulciuri. Chiar nici nu conteaza.

- Ati avut luna de miere?

- E, am avut! Nici macar week-end de miere n-am avut. Ne-am luat joia ca sa poata sa cante sambata. Dar o sa avem.

- Si mireasa cand te vedem?

- La anul. La anul, clar... Probabil... Oricum, ce a fost mai important s-a produs.

- Cu gelozia cum te impaci?

- N-am nici o problema de genul asta. Nu vad de ce as fi geloasa, atat timp cat stiu cu ce se ocupa. Ma enerveaza unele chestii si pe el altele, dar vorbim despre ele. Eu cred ca in cuplul nostru gelozia are de foarte multe ori aroma unei glume bune, facem "crize de gelozie" cand ne plictisim.

- In cate luni esti si cum reusesti sa te mentii?

- Mai am sase zile si implinesc cinci luni de sarcina. Am pus pe mine cateva kilograme dar nu conteaza, o sa le casapesc. La anul pe vremea asta nu o sa le mai am. Am pus pentru ca nu mai fac nici un fel de sport. Incerc totusi sa fiu foarte atenta la ce mananc. Mananc numai cereale, legume, foarte multe fructe, sucuri naturale pe care mi le fac singura, lapte si cel putin o friptura pe zi, adica o singura masa cu proteine.

- Tu si Mihai va intalniti des in bucatarie?

- Nu ne intalnim in bucatarie, dar cand ne intalnim ne face placere. De obicei, eu stau in bucatarie si el doar ma ajuta, face doar lucrurile specifice. A gatit o data sau de doua ori si nu a fost rau. Oricum, eu sunt o tipa de moda veche si consider ca locul unei femei e mai degraba acolo, aproape de aragaz, dar sunt deschisa la orice fel de fantezie culinara pe care Mihai vrea sa o puna in practica. La noi nu se fac planuri despre ce facem de mancare azi. Ne trezim in supermarket si Mihai imi spune ca azi nu vrea la restaurant, ci vrea pui cu nu stiu ce. Atunci luam pui, mergem acasa si incercam sa-l gatim. Nu iese, avem telefon: "Alo, mama, cum se gateste puiul cu nu stiu ce?". Asa n-am dat niciodata gres. Nici nu ne-am aventurat sa gatim cine stie ce minune, curcan umplut sau altceva de genul asta. Avem cel putin o masa in doi pe zi. Ori seara, ori la 5, cand vin eu de la radio, mancam impreuna. Noi doi si atat. Si asta se poate numi cina romantica pentru ca mancam la lumina obscura si povestim ce-am facut peste zi. Sigur ca nu punem intotdeauna Boleroul lui Ravel dar avem mereu un fond muzical, pentru ca nu putem fara.

- Cat vei sta acasa dupa ce vei naste?

- Daca pot sa vin la serviciu pana inainte de ziua in care o sa merg la maternitate, o sa vin. Iar dupa ce nasc, depind de el. N-as vrea sa stau foarte mult acasa pentru ca nu sunt genul care sta acasa si se uita pe pereti sau creste copii. Dar daca va fi nevoie sa stau acasa, voi sta. In momentul in care voi considera ca pot pleca o ora, doua, trei, o voi face treptat. "Trenul" il voi relua destul de repede pentru ca pregatirea emisiunii nu necesita prea mult timp. Am nevoie de o zi sau doua pentru telefoane, dupa care - directul.

- Te-ai gandit cumva cand erai singura acasa ca ti-ar placea ca Mihai sa aiba un serviciu normal si sa stea cu tine mai mult?

- Cred ca n-as fi fost foarte incantata daca el ar fi fost angajat la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci. Mi se pare mai interesant asa cum e acum, mai palpitant. Poate ca ne plictisim mai greu. Oricum, combatem rutina cat putem. Practic, sunt singura cinci ore pe zi, cand sunt plecata la radio.

- Cine vorbeste cu Mihaita cel mai mult?

- Evident, eu pentru ca e cu mine tot timpul. Dar seara, cand se misca si-l simtim, tati e foarte atent. Sta cu urechea acolo si spune "L-am simtit, l-am simtit!". Mihai s-a schimbat in bine in ultima vreme in sensul ca a devenit exigent cu multe din lucrurile pe care le fac eu si foarte atent cu oamenii din jurul meu. Cand cineva ma enerveaza, el simte si-mi spune: "Auzi? Nu-i spui astuia sa nu te mai sune?". Este un tata care cred ca o sa-si asume foarte bine rolul.

- Vorbiti deja de al doilea copil?

- Eu nu vorbesc. Eu am spus sa-l vedem pe Mihaita ca e sanatos si dupa aceea mai vedem. El mai aduce discutia, asa "fara sa vrea". Acum, daca mai vine un "cadou de la Dumnezeu" doar nu vom spune "nu".

- Ai poza goala insarcinata?

- Nu as face absolut nimic care ar face din copilul meu o marfa.

- Daca nu ai fi ramas insarcinata, te-ai mai fi casatorit?

- Am facut acest pas pentru copil, pentru ca el sa se nasca intr-o familie sanatoasa, de oameni responsabili. Am trecut peste teama si dezaprobarea fata de aceasta institutie, care a aruncat in rutina foarte multe relatii. Casnicia este o chestiune care nu intotdeauna are rol benefic pentru cupluri. Pe de alta parte, am fi facut-o pentru ca suntem doi oameni care cred in Dumnezeu si sunt sigura ca acolo sus este cineva care a binecuvantat relatia noastra.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.