In aceasta saptamana, potrivit oficialilor Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, se va da raspunsul final in ceea ce priveste investitorul cu care se vor continua negocierile pentru preluarea societatii Tractorul SA Brasov. In cursa su
In aceasta saptamana, potrivit oficialilor Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, se va da raspunsul final in ceea ce priveste investitorul cu care se vor continua negocierile pentru preluarea societatii Tractorul SA Brasov. In cursa sunt, in prezent, doua companii - indienii de la Mahindra&Mahindra si cei de la Myo-O Romania.
Dupa toate probabilitatile, in cursa va ramane doar Mahindra. Desi in legea de privatizare a uzinei termenul pentru pastrarea obiectului de activitate este de doar 5 ani, indieniis-au inteles cu sindicatele pentru continuarea productiei de tractoare pentru cel putin 10 ani.
Mai mult, indienii au anuntat ca doresc sa solicite Guvernului sa continue politica de subventionare a achizitiei de tractoare cel putin pana la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, pe acelasi principiu fiind bazate si solicitarile sindicalistilor de pe platforma Tractorul SA.
Deputatul Dumitru Ioan Puchianu a anuntat saptamana trecuta ca pe masa Guvernului se afla un proiect de act normativ privind suplimentarea cu 300 de miliarde de lei vechi (30 de milioane de lei noi) a programului de subventionare a achizitiei de tractoare si utilaje agricole noi. Sindicalistii se plang ca societatea nu ar putea rezista pana la privatizare in cazul in care nu va fi aprobata aceasta suplimentare, avand in vedere ca uzina este la un pas de a intra in colaps financiar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.