20.000 de euro a cerut un important membru al lumii interlope craiovene pentru a-l scapa de inchisoare pe un traficant de persoane. Invocand faptul ca are relatii printre magistratii care aveau sa decida soarta celui vinovat, Ion Dragusin s-a ales, l

20.000 de euro a cerut un important membru al lumii interlope craiovene pentru a-l scapa de inchisoare pe un traficant de persoane. Invocand faptul ca are relatii printre magistratii care aveau sa decida soarta celui vinovat, Ion Dragusin s-a ales, la randul sau, cu un dosar pentru trafic de influenta. Procurorii anticoruptie au intrat insa "pe fir" si au decis arestarea barbatului, suspectandu-l si de alte fapte de coruptie. In prezent, aflat in stare de arest preventiv, Dragusin a fost trimis in judecata, iar dosarul va fi instrumentat de Tribunalul Dolj.
Procurorii Parchetului National Anticoruptie au finalizat urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata a lui Ion Dragusin, un cunoscut lider al lumii interlope din Craiova, sub acuzatia de trafic de influenta. Anchetatorii au stabilit ca barbatul a pretins si primit, in cursul lunii octombrie 2003, 20.000 de euro de la rudele unei persoane anchetate pentru trafic de persoane. Dragusin a lasat sa se creada ca ar avea influenta asupra unor magistrati in vederea punerii in libertate, achitarii sau condamnarii la o pedeapsa cat mai mica a celui acuzat de trafic de persoane. De asemenea, potrivit materialului de urmarire penala, in realizarea activitatii infractionale, interlopul craiovean a asistat la toate termenele de judecata ale persoanei pe care intentiona sa o scape de puscarie.
Chiar daca a aflat ca nu sunt suficiente probe pentru condamnarea celui acuzat de trafic de persoane, Dragusin a insistat fata de rudele acestuia pentru a-i fi inmanati cei 20.000 de euro, sustinand in continuare ca poate cadea la intelegere cu magistratii care urmau sa pronunte sentinta. Ca sa para credibil, Dragusin a afirmat ca, in virtutea unor relatii personale, il poate determina pe procurorul de sedinta sa puna concluzii favorabile in proces si sa intervina, la randul sau, la judecatorul de instanta in vederea obtinerii cercetarii in stare de libertate, aplicarii unei pedepse reduse sau chiar achitarii celui judecat.

Suspectat si de alte infractiuni

"Intrucat cercetarea judecatoreasca decurgea in favoarea acuzatului, ca urmare a schimbarii depozitiilor unor martori si administrarii unor noi probe in fata judecatorului, inculpatul Dragusin Ion a considerat ca situatia era propice obtinerii unui castig necuvenit si fara riscuri deosebite", se precizeaza intr-un comunicat al PNA. Fiind convins ca poate face rost de bani foarte simplu, Dragusin a insistat sa i se dea cei 20.000 de euro.
Rudele celui care urma sa fie judecat au fost informate ca suma pretinsa si primita pentru traficarea influentei ar fi fost data magistratilor care au promovat si admis apelul in baza caruia s-a dispus schimbarea incadrarii juridice a faptei si a fost redusa pedeapsa cu inchisoarea. "Intrucat exista indicii ca inculpatul ar fi savarsit si alte fapte de coruptie, procurorii PNA continua investigatiile atat fata de Dragusin Ion, cat si fata de unii magistrati pentru stabilirea intregii situatii de fapt", mentioneaza aceeasi sursa. Dosarul care il are ca protagonist pe interlopul craiovean a fost trimis spre solutionare Tribunalului Dolj, iar procurorii anticoruptie continua cercetarile pentru a afla cu exactitate daca judecatorii au fost mituiti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.