Companiile Mahindra & Mahindra din India si SC Myo-O SA Romania au depus oferte pentru achizitionarea pachetului de actiuni, reprezentand 80,17 la suta din capitalul social al SC Tractorul SA Brasov, informeaza Autoritatea pentru Valorificarea Active
Companiile Mahindra & Mahindra din India si SC Myo-O SA Romania au depus oferte pentru achizitionarea pachetului de actiuni, reprezentand 80,17 la suta din capitalul social al SC Tractorul SA Brasov, informeaza Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului. Negocierea pentru achizitionarea pachetului de 80,17% din actiunile Tractorul se va face pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile.
Cei doi ofertanti interesati vor putea participa la negociere numai daca au o experienta de minimum cinci ani in domeniul producerii si/sau comercializarii de tractoare si/sau masini agricole sau daca, in mod direct sau prin intermediul societatilor la care sunt actionari/asociati majoritari, nu au inrautatit situatia economico-financiara a unor societati comerciale, privatizate anterior, ca urmare a neindeplinirii sau indeplinirii cu intarziere a obligatiilor asumate prin contractele de vanzare-cumparare de actiuni incheiate cu FPS si /sau APAPS/AVAS.
Privatizarea societatii a fost reglementata initial printr-o ordonanta care stabilea ca pachetul de actiuni detinut de stat la Tractorul sa fie vandut prin negociere directa, fara selectie de oferte, firmei italiene Landini. Ulterior, Landini a renuntat la preluarea fabricii, iar autoritatile romane au anuntat ca intentioneaza sa reia procesul de privatizare. In negocierile cu Fondul Monetar International din luna februarie, autoritatile si-au asumat obligatia ca, in acest an, sa privatizeze sau sa lichideze cele trei mari companii ramase in portofoliul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, respectiv Electroputere Craiova, Tractorul si Rulmentul Brasov.
SC Tractorul UTB SA Brasov, a carei principala activitate este fabricarea tractoarelor, are un capital social in valoare de 923,15 miliarde de lei (ROL). Actionarul principal al companiei brasovene este AVAS cu 80,17 la suta, SIF Transilvania (17,15 la suta), persoane fizice (2,29 la suta) si alti actionari (0,37 la suta).
Conducerea firmei Tractorul Brasov mizeaza, in acest an, pe obtinerea unui profit brut de 53,1 miliarde de lei si pe venituri totale mai mari cu 33%, dupa ce anul trecut au fost inregistrate pierderi de 656 miliarde de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.