Teroristii nu vor reusi sa distruga "valorile si stilul nostru de viata", a fost reactia prompta a premierului britanic, Tony Blair, la multiplele explozii care au afectat, ieri, Londra, relateaza BBC. Aflat in Scotia, la Gleaneagles, seful Executivu
Teroristii nu vor reusi sa distruga "valorile si stilul nostru de viata", a fost reactia prompta a premierului britanic, Tony Blair, la multiplele explozii care au afectat, ieri, Londra, relateaza BBC. Aflat in Scotia, la Gleaneagles, seful Executivului britanic a calificat incidentele "deosebit de barbare" drept demersuri teroriste, "intentionate sa coincida cu deschiderea" lucrarilor summit-ului G8. "Este important ca cei implicati in activitati teroriste sa realizeze ca hotararea noastra de a apara valorile si stilul nostru de viata este mult mai mare decat hotararea lor de a aduce moartea si distrugerile in randul oamenilor nevinovati, in dorinta lor de a impune extremismul in lume", a fost mesajul prim-ministrului britanic catre atentatorii de la Londra. "Indiferent ce ar face, noi vom ramane neclintinti in hotararea noastra ca (terorismul, n.red.), sa nu reuseasca sa distruga valorile britanice si occidentale", a mai adaugat Blair. Totodata, premierul britanic a anuntat ca va parasi temporar reuniunea de la Gleaneagles si se va intoarce la Londra pentru a se informa cu privire la circumstantele in care s-au produs deflagratiile din capitala britanica. "Este dorinta tuturor liderilor G8 ca intrunirea sa continue in absenta mea," s-a scuzat inaltul oficial. "Fiecare din tarile aflate la masa G8 au avut de-a face cu efectele terorismului si toti liderii lor impartasesc determinarea noastra de a infrange terorismul," a mai precizat Blair.
Compasiunea Casei Regale
Atentatele produse, ieri, la Londra, "i-au socat profund" pe britanici, a declarat regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care, "in numele intregii natiuni" si- "compasiunea" pentru victimele atentatelor, potrivit unui comunicat oficial, citat de Rompres. "Evenimentele inspaimantatoare de la Londra din dimineata de ieri ne-au socat profund pe toti. Stiu ca vorbesc in numele natiunii intregi atunci cand imi exprim compasiunea pentru persoanele afectate si pentru rudele persoanelor ucise sau ranite," a afirmat suverana Marii Britanii.
Londra riposteaza
Afirmatiile oficialitatilor britanice au fost reluate de primarul Londrei, Ken Livingstone, aflat intr-o vizita oficiala la Singapore, transmite Rompres. "Voi nu veti castiga", a fost declaratia oficialului britanic catre autorii atentatelor de la Londra. "Voi, cei care ati venit astazi la Londra pentru a rapi vieti, stiu foarte bine ca nu veti ezita sa o pierdeti pe a voastra pentru a lua altele, dar stiu, de asemenea, ca va temeti ca nu va veti atinge obiectivul pe termen lung si anume de a distruge lumea noastra libera," a continuat Livingstone, adaugand ca "nimic nu-i va impiedica pe cei care vor dori sa vina la Londra sa fie liberi". "Pot sa va spun ca nu veti castiga. In zilele care vor veni, uitati-va la aeroporturile noastre, la porturile si garile noastre si veti vedea ca si dupa lasul atac oameni din Marea Britanie, din lumea intreaga, vor veni la Londra pentru a deveni londonezi si pentru a-si indeplini visele," a conchis primarul capitalei londoneze. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.