Bucurestenii care vor sa devina taximetristi independenti vor trebui sa scoata din buzunar 107,5 lei grei (1.075.000 lei vechi) pentru a-si putea obtine licenta de transport si executie. Datorita numarului mare de cereri, incepand cu luna mai 2005,
Bucurestenii care vor sa devina taximetristi independenti vor trebui sa scoata din buzunar 107,5 lei grei (1.075.000 lei vechi) pentru a-si putea obtine licenta de transport si executie. Datorita numarului mare de cereri, incepand cu luna mai 2005, la nivelul Capitalei numarul autorizatiilor permanente si sezoniere s-a dublat.
Bucurestenii care vor sa devina taximetristi independenti vor trebui sa scoata din buzunar suma de 107,5 lei grei pentru a-si obtine licenta de transport. Ei vor trebui sa ia calea primariei de sector si sa plateasca 11 lei grei pentru dovada de inregistrare si rezervare de nume la Registrul Comertului, 43 de lei grei pentru certificatul de inregistrare fiscala si 53,5 lei grei - taxa de autorizatie.
Simplu la prima vedere, dar in realitate lucrurile nu stau chiar asa. Viitorul taximetrist trebuie sa se inarmeze cu multa rabdare si sa inceapa tevatura intocmirii dosarului de acte necesare unei activitati legale de taximetrie. Astfel el va trebui sa obtina un atestat de la A.R.R. (Autoritatea Rutiera Romana), cazierul fiscal, atestat de libera practica, adeverinta medicala de la medicul de familie, copie dupa buletin si copie dupa actul de proprietate, copie dupa talon si permis, toate acestea pentru a-si putea obtine au-torizatia de functionare de la primaria de sector pe baza careia Primaria Capitalei va elibera licenta de transport si executie.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.