Compania ungara Euroventures Capital Advisory a constituit un fond de investitii in valoare de 51 de milioane de euro, destinat proiectelor din Ungaria si alte tari din Europa Centrala si de Est, printre care si Romania, informeaza site-ul Privateequ
Compania ungara Euroventures Capital Advisory a constituit un fond de investitii in valoare de 51 de milioane de euro, destinat proiectelor din Ungaria si alte tari din Europa Centrala si de Est, printre care si Romania, informeaza site-ul Privateequityonline, citat de Mediafax.
Euroventures Hungary III a atras fonduri de la investitori institutionali precum ABN Amro Capital, Fondul European de Investitii, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Lombard Odier Darier Hentsch & Cie, precum si de la un grup de investitori din Arabia Saudita.
Potrivit sursei citate, Thomas Howells, director in cadrul Euroventures, a declarat ca fondul are in vedere proiecte de investitii a caror valoare este cuprinsa intre doua milioane de euro si opt milioane de euro, in special in Ungaria, dar si in celelalte tari recent intrate in Uniunea Europeana sau in cele care vor adera in 2007. Potrivit acestuia, compania este singura firma de investitii cu capital privat din regiune care are intreaga conducere in Ungaria. Compania a fost fondata in 1998 si, pana in prezent, a realizat in regiune investitii in valoare de 66 de milioane de euro, prin intermediul vehiculelor Euroventures Hungary BV, ABN Amro Danube Ventures BV si Euroventures Danube BV.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.