In cazul in care propunerea de reformare a presedintiei UE din Tratatul Constitutional ramane valabila, Romania va detine presedintia UE in 2019, pentru 18 luni, impreuna cu Austria si Finlanda, anunta Rompres. Tratatul Constitutional semnat de catre
In cazul in care propunerea de reformare a presedintiei UE din Tratatul Constitutional ramane valabila, Romania va detine presedintia UE in 2019, pentru 18 luni, impreuna cu Austria si Finlanda, anunta Rompres. Tratatul Constitutional semnat de catre statele membre UE, dar inca neratificat de catre toate, prevede schimbarea sistemului de detinere a presedintiei UE prin care, in prezent, statele detin aceasta functie pentru o perioada de sase luni. Conform noului sistem, presedintia UE se va face dupa sistemul de troika, in care un grup de trei state, alese pe principiile diversitatii si al echilibrului geografic, vor conduce impreuna pentru o perioada de 18 luni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.