Patru ani trebuie sa petreaca dupa gratii un functionar din Primaria Capitalei, acuzat de procurorii anticoruptie ca a primit o spaga de 40.000 de euro. Tribunalul Bucuresti l-a condamnat la inchisoare, ieri, pe Romulus Iulian Gheorghiu, seful Servic
Patru ani trebuie sa petreaca dupa gratii un functionar din Primaria Capitalei, acuzat de procurorii anticoruptie ca a primit o spaga de 40.000 de euro. Tribunalul Bucuresti l-a condamnat la inchisoare, ieri, pe Romulus Iulian Gheorghiu, seful Serviciului Asistenta Tehnica a Consiliului General, din cadrul Secretariatului Primariei Municipiului Bucuresti, iar hotararea poate fi contestata la Curtea de Apel.
Anchetatorii spun ca barbatul a cerut, initial, un milion de euro pentru a rezolva favorabil o cerere de restituire a unui imobil situat in sectorul 1, insa pana la urma a primit doar 40.000 de euro. Persoana respectiva, care, ulterior, l-a si denuntat, a depus o notificare la 23 august 2001 la Comisia de aplicare a Legii 10/2001 din Primaria Bucuresti. Sustinand ca poate rezolva situatia rapid, Gheorghiu a cerut 40.000 de euro, promitand ca va interveni pe langa unii membri ai comisiei pentru urgentarea si rezolvarea favorabila a cererii, sustin procurorii PNA. Pentru a primi suma pretinsa, Gheorghiu i-ar fi propus denuntatorului incheierea unui act notarial din care sa rezulte ca banii ar reprezenta avansul pentru cumpararea imobilului. Planul era ca in momentul restituirii casei, suma asupra careia se intelesesera sa fie virata intr-un cont bancar. Dupa ce ar fi primit banii, Gheorghiu urma sa se prezinte la notariat pentru a cere anularea actului de primire a avansului amintit. De asemenea, pana la solutionarea notificarii, denuntatorul ar fi trebuit sa-i ofere functionarului 40.000 de euro, sub pretextul "descurcarii in toate zonele" in legatura cu restituirea imobilului. Potrivit declaratiilor de avere depuse la dosarul cauzei, Gheorghiu detine un imobil dobandit in 2001, la pretul de aproximativ 500.000 de dolari, precum si sase terenuri intravilane cu suprafete cuprinse intre 400 si 9.700 de metri patrati, situate in cartierul Floreasca si in localitatile Sinaia si Crevedia, valoarea totala a acestora fiind de peste 400.000 de dolari, sustine Mediafax.
De asemenea, anchetatorii au retinut ca, in februarie 2004, Gheorghiu a achizitionat un teren de 25.000 de dolari. Toate aceste bunuri au fost dobandite de Gheorghiu, care avea un salariu mediu de aproximativ zece milioane de lei, impreuna cu sotia lui, care este asociat unic la o societate comerciala cu raspundere limitata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.