In Parlamentul European se duce o lupta intre socialisti si populari, miza fiind prezenta din toamna, in acest for, a observatorilor romani si bulgari.
Partidul Popular European a depus, prin austriacul Othmar Karas, o propunere potrivit care
In Parlamentul European se duce o lupta intre socialisti si populari, miza fiind prezenta din toamna, in acest for, a observatorilor romani si bulgari.
Partidul Popular European a depus, prin austriacul Othmar Karas, o propunere potrivit careia observatorii din Romania si Bulgaria ar trebui sa fie primiti la Parlamentul European doar dupa incheierea procesului de ratificare a tratatelor de aderare ale celor doua tari. Propunerea a fost inclusa ca ultim punct al ordinii de zi de ieri a forului european si a fost discutata aseara tarziu, dupa inchiderea editiei, votul final asupra acestui subiect urmand sa fie dat azi.
Socialistii europeni s-au declarat surprinsi si socati de initiativa colegilor lor populari. "Parlamentarii socialisti si-au exprimat azi socul cu privire la manevra de ultim moment a parlamentarilor europeni de dreapta prin care doresc sa impiedice trimiterea observatorilor romani si bulgari in septembrie, asa cum a fost planificat", spune o declaratie a grupului parlamentar al socialistilor europeni, citata de agentia bulgara Focus News. Acestia considera aceasta miscare "o insulta" la adresa celor doua tari si sugereaza ca a fost motivata de victoria socialistilor in alegerile din Bulgaria, fapt care va mari numarul socialistilor din Parlamentul European.
La randul sau, vicepresedintele grupului socialist, Jan Marinus Wiersman, a declarat ca sprijina in continuare decizia luata ca observatorii sa vina pe 26 septembrie si se opune incercarii de a redeschide acest subiect. "Observatorii ne vor ajuta sa monitorizam si sa pregatim etapele finale ale aderarii celor doua state.
Parlamentul va fi implicat total in orice decizie sau invocare a clauzei de salvgardare. Ne va fi de ajutor sa-i avem pe acestia aici daca apare o asemenea situatie", a spus Wiersman, adaugand ca "este foarte curios ca PPE face aceasta miscare acum, dupa ce au pierdut alegerile in Bulgaria".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.