Banca Comerciala Romana (BCR) va lansa pe piata internationala de capital, in luna septembrie, o emisiune de obligatiuni in valoare de minimum 300 milioane de euro.
Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor a BCR a mandatat, recent, Condu

Banca Comerciala Romana (BCR) va lansa pe piata internationala de capital, in luna septembrie, o emisiune de obligatiuni in valoare de minimum 300 milioane de euro.
Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor a BCR a mandatat, recent, Conducerea Executiva a bancii pentru luarea deciziilor punctuale pe parcursul derularii procesului de emisiune de obligatiuni pe piata internationala de capital, pornind de la ofertele primite, in cele mai bune conditii oferite pe piata pentru BCR la momentul lansarii obligatiunilor. Intermediarii acestei emisiuni de obligatiuni sunt ABN AMRO Bank si BNP Paribas. Obligatiunile vor fi lansate dupa prezentarea acestora catre investitori, la inceputul lunii septembrie. Aceste obligatiuni vor fi cotate la Luxemburg Stock Exchange. Emisiunea BCR va constitui un punct de referinta pentru sistemul financiar romanesc, atat din punct de vedere al costului, cat si al bazei de investitori accesate.
BCR este prima institutie bancara de la noi care acceseaza piata internationala de capital prin intermediul unei emisiuni de obligatiuni. Ratingul pentru imprumuturi pe termen lung al BCR este BB+ (Fitch) si BB- (S&P). Este de asteptat sa aiba loc o imbunatatire a acestor ratinguri pana la data emiterii obligatiunilor.

BCR are active de peste 7 miliarde de euro

Banca are in prezent 319 sucursale si agentii in intreaga tara, avand unitati in toate orasele cu peste 10.000 de locuitori. Banca pune la dispozitia clientilor servicii de Internet banking si e-commerce, emite 13 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM (aproape 1.000). Numarul clientilor a crescut constant ajungand in prezent la circa 4,9 milioane, din care 90% sunt clienti persoane fizice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.