Ieri au fost reluate tranzactiile in piata la termen de la Sibiu, cu scadenta septembrie, in prim plan fiind contractele care au retinut atentia investitorilor in ultimele luni.
Titlurile SIF 2 a pierdut 22 lei/contract, sedinta inchizandu-se
Ieri au fost reluate tranzactiile in piata la termen de la Sibiu, cu scadenta septembrie, in prim plan fiind contractele care au retinut atentia investitorilor in ultimele luni.
Titlurile SIF 2 a pierdut 22 lei/contract, sedinta inchizandu-se la 1,1880 lei, in timp ce SIF 5 a coborat cu 14 lei, ultimul pret al zilei fiind de 1,3860 lei. Cele doua active au furnizat circa 35 la suta din volumul tranzactiilor.
Pe primul loc s-a aflat contractul DESNP (43 la suta din total), al carui pret a scazut cu 0,0110 lei/actiune inchiderea facandu-se la 0,4210 lei. Acest pret a fost peste cotatia de la BVB, aducand in discutie oportunitatea operatiunilor de arbitraj. In conditiile in care, la preturile zilei, randamentul a fost de numai 2,3 la suta, un investitor ar trebui sa fie atent inainte sa se implice intr-o astfel de operatiune. Mai indicat este sa astepte preturi mai convenabile, fie pe piata spot, fie pe cea futures, care aduc randamente superioare.
Singurul derivat care a inregistrat o crestere a fost Banca Transilvania, pretul futures majorandu-se cu 15 lei/contract, pana la un nivel de 0,8440 lei.
O evolutie foarte buna, din punct de vedere al volatilitatii, l-a inregistrat paritatea euro/dolar, moneda unica aflandu-se in ultimele saptamani pe un puternic trend descendent. Ultimul pret inregistrat in piata a fost de 1,1917 aproape de minimul atins pe pietele internationale (1,1887). Raportat la ultima sedinta din iunie, profitul inregistrat de cei care au mizat pe dolar a fost de 57 la suta. Cu toate acestea, exista si investitori care asteapta o revenire a euro peste pragul de 1,20, optiunile CALL tranzactionandu-se la un pret de exercitare de 1,19 pentru care s-au platit prime cuprinse intre 5 si 10 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.