Valoarea investitiilor directe cu impact semnificativ in economie, in primele sase luni ale anului, a ajuns la 672 milioane de dolari, in crestere cu 12% fata de perioada similara a anului trecut, reiese dintr-un comunicat al Agentiei Romane pentru I
Valoarea investitiilor directe cu impact semnificativ in economie, in primele sase luni ale anului, a ajuns la 672 milioane de dolari, in crestere cu 12% fata de perioada similara a anului trecut, reiese dintr-un comunicat al Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS).
In primul semestru al anului trecut au fost inregistrate 36 de proiecte de investitii care au depasit un milion de dolari, cu un volum total de 598 milioane de dolari, in timp ce in perioada similara a acestui an, numarul proiectelor a crescut la 52.
Potrivit ARIS, companiile care au inregistrat proiecte de investitii cu cele mai ridicate valori in luna iunie a anului curent sunt Societatea Nationala de Radiocomunicatii, cu proiecte de investitii in domeniul telefoniei, telegrafiei si transmisiei de date, Mobifon - in domeniul telefoniei si Holcim - construirea unor statii de betoane ecologice.
De la data la care a intrat in vigoare legea privind investitiile cu impact semnificativ in economie - octombrie 2001, pana la sfarsitul lunii iunie, ARIS a inventariat 391 proiecte de investitii de acest fel, a caror valoare angajata este de 3,977 miliarde de dolari.
Telecomunicatiile au atras cea mai mare parte a investitiilor, respectiv 972 milioane dolari, urmate de servicii cu 537 milioane dolari, comert - 432 milioane dolari si industria energetica - 431 milioane dolari.
Alte sectoare care au atras investitii semnificative au fost industria constructoare de masini - 324 milioane dolari, industria metalurgica -217 milioane dolari, industria lemnului, celulozei si hartiei - 285 milioane dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.