Tensiunea intre Paris si Londra este maxima in aceste zile, si accentuata de competitia pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2012. Schimbul de "amabilitati" intre Chirac si Blair continua sa se accentueze, chiar daca nu intotdeauna in mod explic
Tensiunea intre Paris si Londra este maxima in aceste zile, si accentuata de competitia pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2012. Schimbul de "amabilitati" intre Chirac si Blair continua sa se accentueze, chiar daca nu intotdeauna in mod explicit. Astfel, in timpul summit-ului tripartit Chirac-Schroder-Putin, desfasurat duminica, Tony Blair trebuie sa fi sughitat. Conform presei franceze, alimentata cu informatii din culise de catre consilierii francofoni ai lui Putin, Chirac ar fi spus ca "singura contributie a britanicilor la Politica Agricola Comuna (PAC) este vaca nebuna" si ca nu poti sa ai incredere intr-o tara in care se mananca atat de prost - cel mai prost dupa Finlanda. La randul lui, Schroder s-a plans ca francezii fac intotdeauna compromisuri la nivel european pe banii lui. Peste Canalul Manecii, este rolul presei britanice sa injure pe toate tonurile Franta si pe liderii sai. "Ar fi de nesuportat pentru Tony Blair sa se intoarca de la Singapore infrant si mai ales de catre Paris. Londra trebuie neaparat sa castige organizarea" Jocurilor Olimplice din 2012. In aceste conditii, summit-ul G8 va debuta intr-o atmosfera funebra. Londra si Parisul nu se mai inteleg asupra nici unui dosar, incepand, mai ales, cu cele europene.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.