Rata somajului din zona euro, corijata dupa variatiile sezoniere, a atins in luna mai 8,8 procente, fata de 8,9 la suta in luna aprilie, se arata intr-un studiu al Oficiului european de statistica, Eurostat, preluat de AP. In mai 2004, somajul din zo
Rata somajului din zona euro, corijata dupa variatiile sezoniere, a atins in luna mai 8,8 procente, fata de 8,9 la suta in luna aprilie, se arata intr-un studiu al Oficiului european de statistica, Eurostat, preluat de AP. In mai 2004, somajul din zona euro se ridica la 8,9 la suta. In Uniunea Europeana a celor 25, rata somajului a fost de 8,8 la suta in luna mai, si de 8,9 la suta in aprilie, in timp ce in mai 2004 ea s-a ridicat la 9,1 la suta. Cele mai scazute rate ale somajului s-au inregistrat in Irlanda (4,2 la suta), in Austria (4,6 la suta), in Marea Britanie (4,6 la suta in martie), in Luxemburg (4,7 la suta) si in Danemarca (4,9 la suta in aprilie). Cele mai ridicate rate ale somajului au fost inregistrate insa in Polonia (17, 8 la suta), Slovacia (15,5 la suta) si in Franta (9,8 la suta). La nivel global, 14 state ale Uniunii au inregistrat o scadere a ratei somajului, noua o crestere, iar doua au ramas stabile. Numarul somerilor pe luna mai din Uniunea Europeana s-a ridicat, conform estimarilor Eurostat, la 19,1 milioane de oameni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.