Ultimul dintre cei patru inspectori financiari din Mures trimisi in judecata de PNA a fost eliberat din arest. Seria punerii in libertate a functionarilor publici a inceput la mijlocul lunii iunie, in urma sentintelor instantelor din Mures si Prahova
Ultimul dintre cei patru inspectori financiari din Mures trimisi in judecata de PNA a fost eliberat din arest. Seria punerii in libertate a functionarilor publici a inceput la mijlocul lunii iunie, in urma sentintelor instantelor din Mures si Prahova.
Astfel, Curtea de Apel Ploiesti a respins recursul PNA impotriva sentintei Tribunalului Prahova de inlocuire a masurii preventive in cazul lui Radu Ciortea, seful Serviciului Control Fiscal din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Mures. Aceeasi decizie a fost luata si de Curtea de Apel Targu Mures in dosarul privindu-l pe inspectorul fiscal Eugen Vasile Negrea. In urma cu cateva zile, Curtea de Apel Ploiesti a decis punerea in libertate si a lui Sorin Claudiu Moldovan. Anul trecut, cei patru au fost arestati de PNA pentru fapte de coruptie. Potrivit unui comunicat din august 2004, Radu Ciortea, sef serviciu in cadrul Directiei, Adrian Boila, inspector, si Vasile Eugen Negrea, functionar public in aceeasi institutie, ar fi pretins si primit importante sume de bani si bunuri pentru a interveni in favoarea unor societati comerciale in vederea obtinerii ilegale de rambursari TVA. Din probele administrate in dosar mai rezulta ca inspectorii ar fi furnizat preferential informatii privind verificarile facute la unele societati comerciale, dand chiar sfaturi administratorilor acestora in legatura cu modalitatile in care se pot sustrage de la controalele fiscale sau de la plata unor obligatii fata de stat.
Ulterior, a fost trimis in judecata si Sorin Claudiu Moldovan, inspector de specialitate in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Mures - Directia de Control Fiscal, pentru luare de mita, trafic de influenta si folosire de informatii care nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.