Numarul de turisti straini care au vizitat Bulgaria a crescut cu 3,09 procente in primele cinci luni ale acestui an fata de perioada similara a anului trecut, majoritatea vizitatorilor fiind cetateni greci, relateaza Mediafax, citand cotidianul bulga
Numarul de turisti straini care au vizitat Bulgaria a crescut cu 3,09 procente in primele cinci luni ale acestui an fata de perioada similara a anului trecut, majoritatea vizitatorilor fiind cetateni greci, relateaza Mediafax, citand cotidianul bulgar Novinite. Numarul grecilor care au vizitat Bulgaria in intervalul ianuarie-mai a fost de 273.062. Incasarile obtinute de la turistii straini, exclusiv cele din transport, s-au ridicat, in primele patru luni ale anului, la 283,9 milioane de euro, in crestere cu 8,13 la suta fata de perioada similara a anului trecut. Potrivit datelor Ministerului Culturii si Turismului de la Sofia, 1,58 de milioane de turisti bulgari au calatorit in strainatate in perioada mentionata, in crestere cu 9 la suta comparativ cu primele cinci luni ale 2004. Preferintele bulgarilor pentru petrecerea vacantelor s-au indreptat in principal spre Turcia. In perioada ianuarie-mai, s-au inregistrat peste 620.000 de excursii in statul vecin. Pe urmatoarele locuri in topul destinatiilor preferate de bulgari s-au situat Grecia, Germania si Italia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.