Radu Paligora, medicul Stelei, a declarat ieri ca Mirel Radoi nu poate fi considerat dopat cu Depo-Medrol, intrucat in perioada in care s-a tratat cu acest medicament nu a participat la nici o competitie. "Aceasta metoda terapeutica este extrem de fo
Radu Paligora, medicul Stelei, a declarat ieri ca Mirel Radoi nu poate fi considerat dopat cu Depo-Medrol, intrucat in perioada in care s-a tratat cu acest medicament nu a participat la nici o competitie. "Aceasta metoda terapeutica este extrem de folosita in afectiuni la nivel articular ca in cazul lui Radoi.
S-a sustinut ca jucatorul a efectuat un tratament cu Depo-Medrol, o substanta aflata in clasa S9 de pe lista interzisa a Comisiei Antidoping, dar tin sa precizez ca aceasta face parte din lista cu substante interzise exclusiv pe timpul competitiilor. Pentru ca mai exista o lista cu substante interzise in timpul sau in afara competitiilor, iar pe aceasta nu se regaseste. Iar Radoi era in momentul acela in afara oricarei competitii. M-am consultat si cu domnul Ion Dragan care este presedintele Comisiei Nationale Antidoping si pot spune pot spune ca nu s-a incalcat legea sportiva in nici un fel. Totul este conform reglementarilor Organizatiei Mondiale Antidoping si Comisiei Nationale Antidoping", a explicat Paligora. Medicul Stelei a mentionat ca nu se impunea anuntarea FRF sau a LPF in privinta folosirii medicamentului Depo-Medrol. Intrebat daca Mirel Radoi, care a fost tratat de o clinica din Bologna la inceputul lunii cu Depo-Medrol, ar putea fi gasit dopat in cazul in care va fi testat in acest moment, medicul Radu Paligora a raspuns: "In nici un caz". Paligora sustine ca in cazul Mirel Radoi s-a incalcat confidentialitatea actului medical. "Se pune problema cum au ajuns aceste informatii despre substante si diagnostic in presa", a precizat Paligora. Directorul executiv al echipei din Ghencea, Valeriu Argaseala, a dat vina pentru publicarea in presa a "cazului Radoi" pe membrii Comisiei de disciplina, care au incalcat confidentialitatea medicala.
"In Comisia de Disciplina s-a dat citire public unui document care era folosit ca proba si care era confidential. Fara acceptul jucatorului respectiv, nu trebuia ca aceste informatii sa ajunga in presa. Cine le-a facut publice cade sub incidenta legii", a sustinut Argaseala. Avocatul Catalin Ciubota, reprezentantul Stelei, a declarat ca sanctionarea lui Mirel Radoi cu 4 etape de suspendare si amenda de 1350 de euro de catre Comisia de Disciplina a FRF este nelegala. "Articolul 67 din regulament, conform caruia a fost sanctionat jucatorul, vorbeste despre neprezentarea la locul si data convocarii. Solutia aleasa de Comisia de Disciplina este netemeinica si ilegala. Daca o asemenea hotarare ramane definitiva ne intrebam daca nu cumva se interzice dreptul la munca. Pentru ca daca e suspendat practic ii este interzis sa munceasca", a spus Ciubota, care a precizat inca o data ca Radoi a plecat din cantonamentul echipei nationale a Romaniei cu acordul selectionerului Victor Piturca. "Daca se mentine sanctiunea (n.r. si la Comisia de apel), mai exista o cale de atac, Comisia de Recurs Federala, iar apoi inca una, in Elvetia, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussanne", a declarat Argaseala. Comisia de Disciplina a FRF l-a suspendat saptamana trecuta pentru patru etape in Divizia A pe Radoi, acuzat de indisciplina si lipsa de respect fata de echipa nationala dupa ce a parasit cantonamentul inaintea partidei cu Olanda din preliminariile CM 2006. De asemenea, Radoi a fost amendat si cu suma de 1350 de euro. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.