CNS Cartel Alfa considera ca nu mai este necesar pentru Romania un acord stand-by cu Fondul Monetar International si a dezaprobat vehement politica Fondului. "FMI duce o politica distructiva. Romania nu are nevoie de acordul stand-by cu FMI, banii ac
CNS Cartel Alfa considera ca nu mai este necesar pentru Romania un acord stand-by cu Fondul Monetar International si a dezaprobat vehement politica Fondului. "FMI duce o politica distructiva. Romania nu are nevoie de acordul stand-by cu FMI, banii acordati sunt insuficienti, nu merita saracirea unei populatii intregi de dragul acestui acord'', a declarat Bogdan Hossu.
Cresterea TVA de la 18 la 22 la suta ''este o alta politica dura'', sustine liderul cartelului Alfa, iar aceasta crestere va aduce dupa sine o serie intreaga de cresteri de preturi si tarife insuportabil de mari pentru marea masa a populatiei. Directivele Uniunii Europene arata ca pentru produsele si serviciile destinate strict consumului, TVA poate sa scada pana la 5 la suta.
TVA-ul la produsele alimentare ar trebui sa fie de maximum cinci la suta, pentru serviciile de sanatate ar trebui redus la jumatate, iar in ceea ce priveste turismul, daca e considerat ca prioritate nationala, si aici TVA-ul trebuie redus la jumatate, apreciaza liderul sindical.
"In Romania s-a introdus TVA si la energia electrica. Este o initiativa originala europeana a actualului Guvern. Intelegem ca actualul Executiv are nevoie de bani, dar nu pot fi stransi numai prin cresterea fiscalitatii'', sustine Bogdan Hossu.
In opinia liderului sindical, consumul a crescut in Romania nu pentru ca romanii castiga mai mult, ci pentru ca in Romania intra intre unu-doua miliarde euro anual de la muncitorii din strainatate. Acesti bani se regasesc in sfera consumului.
"Politica de crestere a pretului la gaze si energie electrica pentru a atinge nivelul european este o inventie. La aceste produse nu exista un pret european. Fiecare tara, in functie de politica nationala, isi stabileste preturile la aceste utilitati. In Romania, aceste preturi le-au depasit pe cele din Europa", a afirmat Bogdan Hossu.
Sindicalistii din Cartel Alfa considera ca inghetarea salariului minim pentru anul 2006, la 3,3 milioane lei, este nejustificata financiar. Daca se urmareste o inflatie de 7,8 la suta si o crestere economica de sase la suta, atunci salariul minim ar trebui sa fie de circa 3,6 milioane lei, de la care sa plece negocierea contractului de munca la nivel national, considera liderul sindical.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.