Un juriu format din savanti de renume recompenseaza in fiecare an pentru contributia adusa la progresul stiintific cinci cercetatoare eminente, fiecare dintre ele fiind reprezentanta unui continent si primind un premiu in valoare de 100.000 USD. Part
Un juriu format din savanti de renume recompenseaza in fiecare an pentru contributia adusa la progresul stiintific cinci cercetatoare eminente, fiecare dintre ele fiind reprezentanta unui continent si primind un premiu in valoare de 100.000 USD. Parteneriatul dintre L'Oreal si Unesco, "For Women in Science", care a fost creat in 1998, reprezinta cel mai prestigios program international care are drept obiectiv recompensarea femeilor in stiinta si crearea de noi vocatii pentru tinerele care aleg sa lucreze in acest domeniu.
De asemenea, cei doi parteneri confera tinerelor cercetatoare din intreaga lume 15 burse in valoare de 20.000 USD fiecare, ele fiind astfel incurajate sa isi duca cercetarile mai departe in centre de referinta pe plan mondial. Anul acesta, data-limita de trimitere a dosarelor de inscriere pentru bursa "For Women in Science" este 15 august, iar documentele se trimit la Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO si formularul de inscriere se gaseste pe site-ul UNESCO.
Din 1998, anul in care a fost creat programul "For Women in Science", 111 femei de stiinta din 59 de tari au primit bursa L'Oreal-UNESCO si astfel li s-a recunoscut excelenta in cercetare si au fost incurajate in cariera lor. Doi ani consecutiv, in 2003 si in 2004, cate o cercetatoare romanca a primit aceasta bursa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.