Mirel Radoi a fost suspendat ieri de catre Comisia de disciplina a Federatiei Romane de Fotbal pentru patru etape si amendat cu suma de 1350 de euro, verdict dictat pentru ca jucatorul ar fi parasit cantonamentul echipei nationale inaintea meciului c
Mirel Radoi a fost suspendat ieri de catre Comisia de disciplina a Federatiei Romane de Fotbal pentru patru etape si amendat cu suma de 1350 de euro, verdict dictat pentru ca jucatorul ar fi parasit cantonamentul echipei nationale inaintea meciului cu Olanda fara a avea acceptul selectionerului Victor Piturca. La a treia sedinta pe marginea acestui caz, Comisia de disciplina, prezidata de Dorul Viorel Ursu, a dictat sanctiunea minima prevazuta de regulament, in conditiile in care Radoi este recidivist, el fiind suspendat in februarie anul trecut, pe termen nelimitat, dupa ce a refuzat sa se prezinte in cantonamentul echipei nationale la data stabilita de selectionerul de atunci, Anghel Iordanescu. "Vom face apel. Tocmai de aceea sunt mai multe instante pentru a corecta greselile instantelor inferioare. Decizia este netemeinica si neregulamentara", a declarat la aflarea verdictului Valeriu Argaseala, reprezentantul Stelei la judecata. El a explicat: "Netemeinica pentru ca nu s-a bazat pe nici o proba si neregulamentara pentru ca nu se incadreaza in nici o prevedere a regulamentului de disciplina". Oficialul stelist a precizat ca la apel FC Steaua nu va cere reducerea pedepsei, ci "o judecata dreapta". Apararea lui Radoi s-a bazat pe doua argumente. Faptul ca in Regulamentul disciplinar al FRF nu exista nici o sanctiune pentru jucatorii care pleaca din cantonament, ci numai pentru cei care nu se prezinta la data si ora stabilita, si lipsa martorilor, in conditiile in care la discutia care a fost urmata de plecarea lui Radoi nu au participat decat el si selectionerul Victor Piturca. Asa cum se stie, Piti i-a facut referat jucatorului, afirmand ca nu i-a permis sa paraseasca baza de la Saftica, in timp ce Radoi a sustinut in fata comisiei ca selectionerul i-ar fi spus "du-te si fa-te bine".
Gigi Becali: "Le cer jucatorilor Stelei sa nu mai mearga la Nationala!"
Gigi Becali, patronul Stelei, a reactionat extrem de dur la aflarea cuantumului suspendarii lui Radoi, care este si finul sau. "La FRF este o cloaca de nenorociti, niste hahalere! Voi vorbi cu jucatorii si, daca vor fi solidari cu Radoi, atunci vom trimite un document la FRF in care vom anunta ca jucatorii de la Steaua nu mai vor sa joace in echipa nationala!", a afirmat ieri patronul din Ghencea. El a cerut si schimbarea conducerii FRF, tinandu-si promisiunea de a intra "in razboi" cu forul prezidat de Mircea Sandu. "As vrea sa vina generatia asta de aur. Sa vina Gica Popescu presedinte, poate asa se va schimba ceva!", a rabufnit Becali. Acesta l-a luat apoi la tinta pe Victor Piturca, fostul sau colaborator, cel care a provocat suspendarea lui Radoi. "Piturca a devenit dusmanul meu. Nu i-a picat bine ca Steaua a luat campionatul, poate ca d-asta a tacut doua saptamani pana sa vorbeasca de Radoi. Sa vada daca luam noi titlul sau nu.
O sa vada el cand va veni Gica Popescu la FRF si Hagi antrenor la nationala! El o sa ajunga probabil la Craiova. Dar e prea mic pentru mine ca sa ma razboiesc cu el", a atacat Becali. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.