Statul roman plateste, anual, 31 de milioane de euro pentru tratamentul cu medicamente antiretrovirale al pacientilor cu HIV/SIDA.
In tara noastra, conform statisticilor Ministerului Sanatatii, peste 10.000 de persoane sunt infectate cu HIV s
Statul roman plateste, anual, 31 de milioane de euro pentru tratamentul cu medicamente antiretrovirale al pacientilor cu HIV/SIDA.
In tara noastra, conform statisticilor Ministerului Sanatatii, peste 10.000 de persoane sunt infectate cu HIV si aproximativ 6.000 dintre ele necesita tratament. ''Specialistii spun ca a lupta contra SIDA inseamna adesea o cursa contra cronometru cu nestiinta si teama celor din jur. Nu virusul este dusmanul cel mai de temut, ci ignoranta, teama si lipsa de informare'', este de parere Alexandru Rafila, directorul Institutului de Sanatate Publica Bucuresti.
Primul Centru de Informare HIV/SIDA din tara noastra a fost deschis, in urma cu cateva zile, in incinta Institutului de Sanatate Publica Bucuresti cu sprijinul Fondului Global al Bancii Mondiale. Orice persoana care doreste sa se informeze despre aceasta infectie si despre alte infectii cu transmitere sexuala poate sa se adreseze profesionistilor noului centru care ii vor oferi gratuit consultanta si materiale informative.
In cazul specialistilor exista posibilitatea de a imprumuta anumite materiale pentru studiu, pentru o perioada definita de timp. Totodata, acestia pot deveni membri ai Centrului de Informare HIV/SIDA.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.