O alta retea de traficanti de persoane, barbati si femei, a fost anihilata de ofiterii de la Crima Organizata Timisoara. Astfel, in urma flagrantului au fost retinuti si arestati doi indivizi, un roman si un grec. Pe numele liderului grupului, porecl

O alta retea de traficanti de persoane, barbati si femei, a fost anihilata de ofiterii de la Crima Organizata Timisoara. Astfel, in urma flagrantului au fost retinuti si arestati doi indivizi, un roman si un grec. Pe numele liderului grupului, poreclit Khana, in varsta de 26 de ani, magistratii au emis un mandat de arestare preventiva de 29 de zile, ofiterii solicitand tuturor persoanelor traficate sa-i contacteze pentru stabilirea intregii activitati infractionale a retelei si identificarea tuturor membrilor retelei acesteia.
In urma unor informatii potrivit carora in zona de vest a tarii functioneaza o grupare infractionala transnationala organizata, formata din cetateni romani si greci, care in perioada 2004-2005 au racolat peste 50 de persoane pentru munca fara forme legale in Grecia si Italia, ofiterii de la Crima Organizata Timisoara s-au sesizat din oficiu, demarand, la inceputul lunii iunie, verificarile.
Primele investigatii au scos la iveala faptul ca barbatii si femeile erau racolati prin intermediul unui membru al retelei, din municipiul Timisoara, care a publicat intr-un ziar local mai multe anunturi din care rezulta faptul ca ofera locuri de munca in strainatate si faciliteaza iesirea acestora din tara, indiferent de eventualele probleme pe care le-ar avea in spatiul Schengen, asigurand, totodata, transportul lor.
In ceea ce priveste obiectul de activitate al retelei, potrivit ofiterilor de la Crima Organizata din Timisoara, acesta era racolarea si transportarea in Grecia a unor grupuri de persoane, care o data ajunse la destinatie erau exploatate, fiind puse la diferite munci, in special in domeniul agricol. Filiera era compusa dintr-un roman si cativa patroni greci, care-i inselau pe fiecare dintre naivi cu cel putin 600 de euro pe luna, precum si in privinta locurilor de cazare si a celor unde urmau sa munceasca.

Informatii de la SRI

Pornind de la aceste informatii, ofiterii de la Crima Organizata Timisoara, cu sprijinul Compartimentului Reflex si al sectiei Timis a Serviciului Roman de Informatii, sub coordonarea unui procuror, din cadrul DICOT - Serviciul Teritorial Timis, au organizat un flagrant. Astfel, in noaptea de 21 spre 22 iunie a.c., in urma unor informatii potrivit carora in PTF-Nadlac, judetul Arad, s-a reusit prinderea in flagrant a unui transport de patru persoane - cetateni romani care urmau sa iasa din tara pentru a ajunge in Grecia, condusi fiind de un membru al retelei -, ofiterii l-au identificat pe Constantin Ionita (38 de ani), domiciliat in Lugoj, rezident de noua ani in Grecia. La scurt timp de la identificarea grupului de persoane a fost prins si retinut pentru 24 de ore si "capul" afacerii din Timisoara, un anume Cranislav Stamoran, poreclit Khana, in varsta de 26 de ani, impotriva caruia s-a inceput urmarirea penala pentru comiterea infractiunii de trafic de persoane.
Khana a fost prezentat, ieri, Tribunalului Timis, cu propunere de arestare preventiva, magistratii acceptand arestarea acestuia pentru 29 de zile, fiind pus sub invinuire; pentru comiterea aceleiasi fapte, si romanul Constantin Ionita a primit o pedeapsa identica.
In acest caz, cercetarile sunt continuate pentru identificarea tuturor membrilor retelei si a intregii activitati infractionale a acesteia, ofiterii de la Crima Organizata Timisoara solicitand tuturor persoanelor traficate in strainatate sa-i contacteze.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.