Afectiunile prostatei, in opinia barbatilor, nu trebuie sa reprezinte un motiv de ingrijorare. Ei evita sa se adreseze specialistilor, indeosebi din cauza ca le este jena si teama. Din pacate, nici ei si nici partenerele nu constientizeaza sau nu sti
Afectiunile prostatei, in opinia barbatilor, nu trebuie sa reprezinte un motiv de ingrijorare. Ei evita sa se adreseze specialistilor, indeosebi din cauza ca le este jena si teama. Din pacate, nici ei si nici partenerele nu constientizeaza sau nu stiu faptul ca viata de cuplu le poate fi afectata de aceste afectiuni.
''Aproape 20-25 la suta dintre barbatii cu varste de peste 40 de ani prezinta simptome de tract urinar inferior. Simptomele in cazul tractului urinar inferior, asociat cu hiperplazia benigna de prostata, sunt, printre altele, fluxul urinar slab, pierderea necontrolata de urina sau retentia de urina.
In tara noastra, 41 la suta dintre barbatii care au prezentat aceasta simptomatologie nu au mers la medicul urolog, 49 la suta dintre pacienti s-au tratat doar cu produse naturiste, iar 24 la suta dintre barbatii care au prezentat aceste simptome nu au urmat nici un tratament .
Din cauza neprezentarii la medic exista riscul aparitiei unor complicatii la nivelul mai multor organe ale aparatului urinar. De asemenea, un cancer prostatic in faza de debut poate trece neobservat'', declara prof. dr. Ioanel Sinescu, presedintele Asociatiei Romane de Urologie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.