"A fost un mic maraton!", a spus, gafaind, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele, cand mai avea doar cateva zeci de metri din scurtul drum dintre casa si birou, pe care insa il parcurgea pentru prima data in scaun cu rotile.
"A fost un mic maraton!", a spus, gafaind, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele, cand mai avea doar cateva zeci de metri din scurtul drum dintre casa si birou, pe care insa il parcurgea pentru prima data in scaun cu rotile. "Nu-mi inchipuiam sa fie asa de greu. Ne lipseste conditia fizica, antrenamentul...", a spus Scheele, aratand spre bicepsii solicitati din plin in "mersul" sau de la birou catre casa. "De obicei fac cam cinci minute pe jos. Acum au trecut 20-25 de minute, sunt obosit si inca nu am ajuns acasa", a mai spus el.
Impreuna cu un ministru, un secretar de stat, cu presedintele Consiliului General al Municipiului Bucuresti si cu multi jurnalisti si vedete, Scheele a pornit, marti, de la birou catre casa, intr-un fotoliu rulant. Scopul lor: sa traga un semnal de alarma asupra problemelor cu care se confrunta cei care sunt zilnic in situatia sa-l foloseasca. Problemele cel mai des intalnite de alaiul de personalitati "handicapate" pentru o zi au fost masinile parcate pe trotuar, gropile si denivelarile din asfalt - intr-un cuvant dezinteresul celor sanatosi - si abia apoi stangacia in manuirea echipamentului.
Cu Scheele in frunte, toti participantii au urcat si coborat borduri, au injurat, probabil, printre dinti atunci cand au fost nevoiti sa sara o bordura, deoarece o masina bloca trotuarul si au rasuflat usurati atunci cand, in fata casei lui Scheele, au baut un pahar de suc rece. Au scapat. Exista insa mii de oameni care, zilnic, trec prin tot acest calvar.
Azi, cei cu fotolii rulante pentru o viata vor sta, probabil, langa scena, la un concert al trupelor Kumm si Urma, joi se vor plimba cu un autobuz fara scari, avand doar rampe, iar vineri vor asista la decernarea unor premii "asa da, asa nu" pentru institutiile care s-au gandit la cei cu handicap locomotor sau, din contra, nu au facut-o.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.