Bulgaria a realizat o crestere economica de 6 la suta in primul trimestru al anului, evolutia fiind favorizata in special de intensificarea activitatii in sectorul constructiilor, potrivit datelor statistice publicate luni, transmite Mediafax. "Princ
Bulgaria a realizat o crestere economica de 6 la suta in primul trimestru al anului, evolutia fiind favorizata in special de intensificarea activitatii in sectorul constructiilor, potrivit datelor statistice publicate luni, transmite Mediafax. "Principala forta conducatoare a evolutiei economice pozitive a fost industria de procesare, in special sectorul constructiilor", a declarat Todor Todorov, oficial al Biroului National de Statistica. Datele publicate sunt conforme cu asteptarile analistilor si Guvernului, care estimeaza pentru acest an o crestere economica de 5,5 procente, usor sub cea de 5,6 la suta inregistrata anul trecut, din cauza expansiunii mai lente a creditelor si a preturilor ridicate ale petrolului. In pofida dezvoltarii economice constante, Produsul Intern Brut pe cap de locuitor a fost de numai 571 de euro, in primele trei luni ale anului, circa o treime din media inregistrata in Uniunea Europeana si cel mai scazut din randul statelor candidate sau membre ale UE, cu exceptia Turciei. Banca centrala a Bulgariei se asteapta pentru al doilea trimestru la o majorare a PIB de 5,8-6 la suta, datorita cererii ridicate pe plan intern. Cresterea economica din Bulgaria a fost usor peste cea de 5,9 la suta a Romaniei, realizata in primul trimestru.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.