Deficitul de cont curent al Statelor Unite s-a accentuat peste asteptari in primul trimestru al anului, ajungand la nivelul record de 195,1 miliarde de dolari, relateaza Mediafax.
Evolutia nefavorabila a indicatorului a fost determinata de def
Deficitul de cont curent al Statelor Unite s-a accentuat peste asteptari in primul trimestru al anului, ajungand la nivelul record de 195,1 miliarde de dolari, relateaza Mediafax.
Evolutia nefavorabila a indicatorului a fost determinata de deficitul comercial mare si de cresterea transferurilor unilaterale, cum ar fi ajutoarele acordate victimelor tsunami, se arata intr-un raport guvernamental publicat vineri. Analistii de pe Wall Street se asteptau la un deficit al contului curent de pana la 190 miliarde de dolari. Departamentul pentru Comert a modificat datele referitoare la deficitul de cont curent din ultimul trimestru al anului trecut la 188,4 miliarde de dolari, fata de cele anterioare, de 187,9 miliarde de dolari.
Contul curent, cea mai cuprinzatoare masura a comertului american cu restul lumii, include fluxul de investitii, care a reprezentat 6,4 la suta din Produsul Intern Brut, in primul trimestru, potrivit Departamentului Comertului. Economistii considera ca procentul este la un nivel nesustenabil.
"Principala implicatie este ca se exercita presiuni pentru deprecierea dolarului. Totusi, presiunile au fost reduse, recent, prin majorarea dobanzilor, de catre Rezerva Federala a Statelor Unite", a spus analistul Patrick Fearon. Euro a scazut in raport cu dolarul, la 1,2150 dolari, dupa publicarea raportului, de la 1,2175 dolari, iar dolarul s-a apreciat in raport cu yenul japonez, fiind cotat la circa 108,95 yeni, fata de cotatia anterioara de 108,80 yeni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.