O retea formata din opt tineri, dintre care doi minori, care s-ar ocupa de comercializarea de droguri si arme a fost depistata de politistii harghiteni, in urma unor actiuni ale acestora, fiind ridicate de la membrii grupului peste 50 de grame de can
O retea formata din opt tineri, dintre care doi minori, care s-ar ocupa de comercializarea de droguri si arme a fost depistata de politistii harghiteni, in urma unor actiuni ale acestora, fiind ridicate de la membrii grupului peste 50 de grame de canabis si trei pistoale cu gaze.
Purtatorul de cuvant al IPJ Harghita, inspectorul principal Daniela Crisan, a declarat, ieri, citat de Mediafax, ca lucratorii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (SCCOA), in colaborare cu Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Targu Mures si Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, au prins in flagrant, in urma cu cateva zile, un tanar care incerca sa vanda 51,2 grame de canabis si un pistol cu gaze de calibrul 9 mm, intr-un local din municipiul Miercurea Ciuc. Adolescentul, care de-abia a implinit 18 ani, este B.L.C. din orasul Balan si a fost prins in timp ce incerca sa vanda drogurile pentru 15 - 20 de milioane de lei si arma cu 200 de euro.
In urma extinderii anchetei, au fost depistate alte sapte persoane care erau implicate in vanzarea de droguri sau de arme. Purtatorul de cuvant al inspectoratului a precizat ca majoritatea membrilor retelei sunt tineri cu varste cuprinse intre 18 si 19 ani, cel mai "batran" avand 35, alti doi fiind minori.
In ceea ce priveste locul de bastina, cinci dintre ei sunt din Balan, unul din Gheorghieni, altul fiind cetatean strain, student in Romania.
De asemenea, politistii sustin ca de la domiciliul a doi dintre ei au fost ridicate si doua pistoale cu gaze de calibrul 9 mm si trei cartuse aferente, banuindu-se ca sunt implicati, intr-un mod sau altul, in operatiuni cu droguri si arme, posibil de mare anvergura.
Stiind ca respectivii fac parte din aceeasi retea, politistii au solicitat ajutorul specialistilor din Capitala, cu atat mai mult cu cat presupun ca, in spatele grupului, s-ar afla o alta retea, mai mare, care s-ar ocupa de traficul de droguri si arme.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.