Centrul Roman de Modelare Economica a lansat ieri lucrarea "Romania 2007. Serviciile: convergenta si dezvoltare". Autorii lucrarii, profesor doctor Cezar Mereuta si economist Carmen Oncescu, au prezentat cartea ca reprezentand un material de lucru at
Centrul Roman de Modelare Economica a lansat ieri lucrarea "Romania 2007. Serviciile: convergenta si dezvoltare". Autorii lucrarii, profesor doctor Cezar Mereuta si economist Carmen Oncescu, au prezentat cartea ca reprezentand un material de lucru atat pentru factorii de decizie, cat si pentru companiile care activeaza in sectorul serviciilor, pentru stabilirea strategiei de dezvoltare pe termen mediu si lung. Lucrarea porneste de la o analiza comparativa a dezvoltarii serviciilor in Romania si in tarile Uniunii Europene din perspectiva ponderii in PIB. In urma analizei s-au stabilit sectoarele din Romania cu grad ridicat de compatibilitate cu cele europene, si cele cu grad redus de compatibilitate. Compatibilitatea cea mai scazuta s-a constatat in sectorul turistic, respectiv hoteluri si restaurante, in sectorul transportului aerian si pe apa, in sectorul consultantei de afaceri si in sectorul tranzactiilor imobiliare. Cartea surprinde si dezvolatea regionala a sectorului serviciilor. Analizand evolutia pe regiuni in ultimii sase ani, autorii lucrarii au constatat ca diferentele dintre Bucuresti si zona de Nord-Est a tarii, cea mai slab dezvoltata din puntul de vedere al serviciilor, s-a adancit de la 2,6 la 3,26. Alte zone slab dezvoltate sunt partea de Sud si cea de Sud-Vest. Potrivit autorilor, analizele sunt necesare pentru stabilirea prioritatilor la nivel de judet. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.