Nu aveti un prieten sau o prietena apropiata in fata caruia (careia) sa va deschideti sufletul? Sunteti singuri? Scrieti-i doamnei Letitia, care va incerca sa va fie cel mai apropiat prieten respectandu-va, in acelasi timp, confidentialitatea. Trimit

Nu aveti un prieten sau o prietena apropiata in fata caruia (careia) sa va deschideti sufletul? Sunteti singuri? Scrieti-i doamnei Letitia, care va incerca sa va fie cel mai apropiat prieten respectandu-va, in acelasi timp, confidentialitatea. Trimiteti problemele dumneavoastra in scris, pe adresa redactiei: Bucuresti, str. Fabrica de Glucoza nr. 5, sector 2, Redactia Libertatea si mentionati pe plic: "Pentru Letitia".



"Mi-am dat seama ca nu ma merita nici pe mine, nici pe copilul ce-l port"

iti scriu aceasta scrisoare si sper ca anuntul meu sa fie publicat.
Ma numesc M, am 19 ani si voi fi in clasa a XII-a incepand din aceasta toamna, insa ca orice om am o mare problema si cred ca nu voi mai putea continua liceul.
Am o relatie cu un baiat in varsta de 26 de ani, suntem de aproape patru luni impreuna. in urma acestei relatii eu am ramas insarcinata si mai am un pic si fac trei luni. Din pacate parintii mei nu sunt de acord cu aceasta relatie si nici mama lui din cate am auzit, desi cu mine se poarta frumos, dar pe la spate ma vorbeste de rau.
Am ajuns sa dau dreptate parintilor mei - care nu stiu despre "bebe" - ca acest baiat nu ma va face fericita. Suntem din aceeasi localitate. Eu nu-l iubesc, dar tin la el desi m-a dezamagit.
Noaptea plecam pe ascuns, fara ca parintii mei sa stie si ne duceam la el deoarece ma astepta.
Dupa un timp am inceput sa-i vad adevarata fata, ii place foarte mult sa bea, nu are un serviciu stabil, munceste la negru, sta in casa parintilor, are cateva camere al lui, dar tot ale parintilor sai sunt. Tatal meu are si el patima bauturii si mama mea a trait rau cu el, si noi copiii la fel. stiu ca acum este prea tarziu dar mi-a fost frica sa dau "bebele" afara si am sperat ca el sa se schimbe. Dar el cand a aflat s-a laudat la toata lumea ca eu vin seara la el si ca sunt gravida si a mai si nascocit ca l-am dat afara, ceea ce nu este adevarat. Atunci mi-am dat seama ca nu ma merita, nici pe mine, nici pe acest copil care nu vreau sa traiasca asa cum am trait si eu, numai in scandal, sa nu aiba ce-si doreste, sa primeasca haine de pomana, sa-si vada mama plangand continuu si tatal beat-mort, violent si obscen. Din pacate nu am ce sa fac, nu am unde sa ma duc, nu pot creste un copil de una singura, nu am scoala terminata si nici acasa nu mai pot sta pentru ca mama mi-a spus ca nu ma va mai ierta daca o sa mai gresesc.
De aceea apelez la tine si la cititorii tai, baietii care sunt interesati sa ma cunoasca si sa ma accepte asa cum sunt, in aceasta situatie, sau persoanele care vor sa-mi acorde un loc unde sa locuiesc cu chirie si un loc de munca. Pot avea grija de cineva, spal, fac mancare, curatenie, numai sa am un acoperis deasupra capului si un ban ca sa-mi cresc copilul. Pentru cei interesati sau care cred ca ma pot salva, am 19 ani, parul lung, saten, ochii verzi, 1,65 metri si 50 de kilograme, sunt nascuta sub zodia Leului, sunt sincera, calma sentimentala, sensibila, prietenoasa, sunt putin cam nehotarata si nesigura pe mine
P.M.G.,
jud. Buzau

Cel mai bine ar fi sa ceri ajutorul mamei tale

Draga M., orice hotarare vei lua, iti va schimba viata definitiv si asta pentru ca n-ati fost in stare sa folositi un blestemat de prezervativ. Pentru numele lui Dumnezeu, traim in secolul XXI. Oricum, ce-a fost a fost, si acum nu pot sa nu ma gandesc decat la suferinta prin care treci.
Cred ca cel mai bine ar fi sa ceri ajutorul mamei tale. Chiar daca ti-a spus ca isi va lua mainile de pe tine - asta inseamna ca i-ai produs multe necazuri pana acum - nu cred ca o mama adevarata poate sa refuze in
a-si ajuta fiica atunci cand are o problema atat de mare. impreuna sa mergeti sa apelati la un medic, poate totusi nu este prea tarziu sa renunti la sarcina. stiu ca multi nu sunt de acord cu acest lucru, probabil ca si tie iti va fi foarte greu, dar eu am vazut prea multi copii amarati, prea multi copii fara nici un fel de viitor, prea multi copii abandonati de parinti in casele de copii. Daca te gandesti sa te mariti cu acel individ, gandeste-te mai bine la viata pe care a dus-o mama ta si voi alaturi de un tata betiv, care nu stie decat sa-si bea mintile atunci cand nu mai face fata vietii de nimic pe care o duce.
Bineinteles ca poti da viata acelui copil, iti poti termina si liceul, eventual la seral, dar iti va fi foarte greu si cu serviciu si cu copil. Un copil are nevoie de toata atentia pe care i-o poti oferi, iar tie, ca mama singura, la 19 ani, fara liceu, nu-ti va fi deloc usor.

"Mi-e sufletul amar incat mi-l simt in gura"

Azi sunt un calator printre cotloanele sufletelor oamenilor. Azi mi-e sufletul amar incat mi-l simt in gura, ori am uitat sa pun zahar in cafea? Azi ai sa-mi dai dreptate ca n-am cautat intre fiarele si zidurile sfaramate de furtuni ci caut sufletu-mi pereche, il caut, il astept, il iubesc de departe si stiu ca va veni si va sta la masa cu mine. Eu? intre da si nu, intre intrebari si raspunsuri, intre mirare si siguranta, intre pamant si cer. Mi-as fi dorit sa iubesc, si te iubesc pe tine ca pe primul om de pe pamant ce cauta femeia cu sentimente de legenda, o pretuieste si nu se crede invins. Azi si dincolo de lume, hai sa incepem o viata unde sta la masa numai iubirea care patrunde dincolo de limite.
intr-un suflet de fata as astepta pana te-as intalni iubirea mea, intr-o poveste fara sfarsit.
Luna Fin,
O.P 39, C.P. A11
Bucuresti


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.