Antonie Iorgovan s-a cumintit si a renuntat sa-si mai atace partidul pentru ca si-a dat seama ca-i face rau lui Ion Iliescu. Cunoscut ca unul din "oamenii presedintelui" si chiar devenit recent avocatul lui Iliescu in dosarul privind mineriadele, Ior

Antonie Iorgovan s-a cumintit si a renuntat sa-si mai atace partidul pentru ca si-a dat seama ca-i face rau lui Ion Iliescu. Cunoscut ca unul din "oamenii presedintelui" si chiar devenit recent avocatul lui Iliescu in dosarul privind mineriadele, Iorgovan si-a dat seama ca nu are nici un interes sa mai tulbure apele in partid. Mai ales ca declaratiile sale privindu-l pe Omar Hayssam il lovesc indirect si pe fostul presedinte, al carui nume a fost adesea asociat cu cel al sirianului.
Nu numai aceste motive l-au facut pe Iorgovan sa se cuminteasca, ci si pozitia de forta de pe care il trateaza acum partidul. Comisia de Arbitraj si Integritate Morala a PSD i-a dat, miercuri seara, dupa sedinta tinuta la Palatul Parlamentului, un ultimatum senatorului Antonie Iorgovan in legatura cu orice fel de declaratii care ar mai putea surveni din partea acestuia fara mandatul comisiei.
"S-a luat act de starea de incompatibilitate a lui Iorgovan in investigarea acestei chestiuni (cazul Omar Hayssam). Orice alta declaratie suplimentara care incalca aceste angajamente si discutiile pe care le-am avut astazi va presupune automat sanctiune din partea comisiei sau a organizatiei de partid centrale, functie de statutul si normele noastre", a declarat Cristian Diaconescu, presedintele comisiei.
Aratand ca Iorgovan nu mai are nici un drept de investigare in cazul Hayssam, Cristian Diaconescu a precizat ca acesta se va abtine in momentul dezbaterii raportului pe care comisia urmeaza sa il elaboreze in acest caz. Diaconescu a specificat si faptul ca decizia Biroului de saptamana trecuta era legata de sesizarea lui Iorgovan prin care solicita sa se constate ca se afla intr-o stare de incompatibilitate si nu mentiona faptul ca acesta este suspendat din functia de prim-vicepresedinte al Comisiei de Arbitraj. Totodata, Diaconescu a precizat ca Raportul comisiei privind legaturile dintre membrii PSD si omul de afaceri Omar Hayssam va fi finalizat de luni in doua saptamani.
Diaconescu a mai precizat si ca in cadrul reuniunii comisiei s-a discutat regulamentul de functionare al acesteia, s-a hotarat ca la nivelul regiunilor sa se faca o evaluare astfel incat, pana in 15 iulie, sa fie definitivat un raport final si s-au aprobat toate hotararile pe care Biroul National al comisiei le-a adoptat pana in prezent.

"Descatusare de energie negativa"

Constient ca alte declaratii belicoase la adresa conducerii partidului si a Comisiei de Integritate il vor duce doar la excluderea din partid, Iorgovan si-a modificat atitudinea si a promis ca raporturile sale cu sefii PSD vor fi excelente.
"Vreau sa va spun ca pozitiile mele s-au schimbat si trebuia sa se schimbe, pentru ca numai idiotii nu se schimba", a precizat Iorgovan, sustinand ca a adoptat aceasta schimbare de atitudine in momentul in care a constientizat care sunt pericolele pentru partid. Iorgovan a adus in discutie astfel "revitalizarea" dosarelor Revolutiei si a evenimentelor din 13-15 iunie 1990, precum si faptul ca acestea vizeaza "omul care a avut un rol esential ca sa nu se intample cele mai mari nenorociri", adica Ion Iliescu.
Iorgovan a mentionat ca in comisie au fost discutate afirmatiile sale la adresa conducerii partidului si a precizat ca el era "primul interesat ca sa se produca aceasta descatusare de energie negativa". "Comisia a luat act de faptul ca eu ma abtin in cazul Omar Hayssam si am stabilit ca de acum incolo sa discutam ordonat si coordonat in ce priveste mesajele, pentru ca este o comisie ca un fel de tribunal si in acest tribunal nu toata lumea isi da cu parerea", a adaugat senatorul social-democrat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.