Compania germana E.ON a anuntat incheierea unui acord cu grupul de investitii CVC Capital Partners privind vanzarea diviziei producatoare de aparate de masura, Ruhrgas Industries, pentru suma de 1,5 miliarde de euro (1,81 miliarde de dolari),

Compania germana E.ON a anuntat incheierea unui acord cu grupul de investitii CVC Capital Partners privind vanzarea diviziei producatoare de aparate de masura, Ruhrgas Industries, pentru suma de 1,5 miliarde de euro (1,81 miliarde de dolari), transmite Mediafax.
Pretul, situat cu mult peste nivelul estimat, de un miliard de euro, include si preluarea unor datorii in valoare de aproximativ 300 de milioane de euro. Castigul estimat de E.ON in urma acestei operatiuni este de aproximativ 600 de milioane de euro.
Tranzactia, care va fi definitivata in luna august, trebuie aprobata de autoritatile antitrust si de Consiliul E.ON.
Compania de utilitati, cea mai mare de acest gen din Europa, dupa valoarea de piata, isi vinde diviziile secundare pentru a se concentra asupra activitatilor de baza din domeniul energiei.
"Prin vanzarea Ruhrgas Industries, am realizat transformarea aproape integrala a E.ON intr-o companie energetica", a declarat directorul executiv al E.ON, Wulf Bernotat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.