Guvernul Cehiei a primit cinci oferte pentru privatizarea pachetului majoritar de actiuni al combinatului siderurgic Vitkovice Steel, evaluat la 200 de milioane de dolari, pana la termenul-limita de miercuri, transmite Mediafax. Firmele participante
Guvernul Cehiei a primit cinci oferte pentru privatizarea pachetului majoritar de actiuni al combinatului siderurgic Vitkovice Steel, evaluat la 200 de milioane de dolari, pana la termenul-limita de miercuri, transmite Mediafax. Firmele participante la licitatie sunt System Capital Management, din Ucraina, Charles Capital, din Republica Ceha, Mastercroft, divizie a companiei Evraz Holding din Rusia, un consortiu format din otelaria ceha Trinecke Zelezarny si compania ucraineana Industrial Union of Donbass, si banca de investitii cehoslovaca Penta.
Trei dintre investitorii prezenti pe lista preliminara a licitatiei au renuntat sa-si mai depuna ofertele. Acestia sunt Bancroft Private Equity, Safa Industrial Group, din Iran, si Global Steel, din India. Statul ceh scoate la vanzare 99 la suta din actiunile detinute la Vitkovice Steel, unul dintre cei mai importanti producatori europeni. Ofertele preliminare au aratat ca pretul ar putea ajunge la 7 miliarde de coroane (282 de milioane de dolari), dar recesiunea din sectorul siderurgic ar putea determina scaderea pretului final la aproape 5 miliarde de coroane, potrivit unei surse guvernamentale. Profitul net al companiei pe anul trecut s-a ridicat la 1,6 miliarde de coroane, adica 69 de milioane de dolari, pentru vanzari de 13,5 miliarde de coroane. Mittal Steel, grup considerat favorit in aceasta privatizare, a fost eliminat de la licitatie din cauza unei dispute asupra pretului fontei vandute companiei Vitkovice Steel.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.