Editura Univers Enciclopedic merge mai departe cu seria dictionarelor Larousse. Recent, colectia a primit un nou membru. Dictionarul de sociologie este ultimul venit in familie. Dictionar Larousse, lucrarea prezinta completari privind sociologia

Editura Univers Enciclopedic merge mai departe cu seria dictionarelor Larousse. Recent, colectia a primit un nou membru.

Dictionarul de sociologie este ultimul venit in familie. Dictionar Larousse, lucrarea prezinta completari privind sociologia romaneasca, completari formulate de dr. Maria Larionescu.
Dictionarul de sociologie constituie un mijloc de acces rapid si eficient la vocabularul, la orientarile si la diferitele domenii ale sociologiei. El acopera cele mai importante si mai actuale sectoare de cercetare, prin cei peste 300 de termeni tratati, deschizand astfel noi piste de analiza si reflectie. El incearca sa rezolve doua cerinte: pe de o parte, sa fie concis, deoarece se adreseaza studentilor si publicului larg, iar pe de alta parte, sa propuna definitii riguroase si complete pentru cele mai curente si mai esentiale concepte ale sociologiei, precum si scurte notite consacrate principalilor sociologi clasici si moderni. Din cele 45 de articole consacrate principalilor reprezentanti ai sociologiei, 13 se refera la sociologi romani.
Dictionarul de biologie al lui Denis Buican ofera o panorama de notiuni biologice fundamentale, prin ceea ce aduc ele la intelegerea mecanismelor viului, a evolutiei lui si a raporturilor sale cu omul.
Dictionarul de civilizatie egipteana este un dictionar din seria Istorie a colectiei Larousse si ne ofera un foarte concentrat excurs prin istoria uneia dintre marile civilizatii ale omenirii, cu epocile ei de stralucire intensa si decadere. In aceeasi serie este Dictionarul de civilizatie romana (Jean-Claude Fredouille). In general, e greu sa cunoastem o civilizatie in miscarea si in originalitatea ei, in asa fel incat sa nu inducem o imagine deformata despre ea, uneori pentru mult timp. Acest lucru incearca sa-l evite dictionarul de fata. Prin modul in care sunt abordate problemele, prin trimiterile de la un articol la altul, cititorii pot sa-si faca o imagine directa si exacta cu privire la aspectele civilizatiei romane, asa incat sa poata chiar emite o judecata de valoare asupra ei.
In aceeasi serie au mai aparut Dictionar de filosofie (Didier Julia), Dictionar de gandire politica ( Dominique Colas), Dictionar de psihanaliza (Roland Chemama) si Dictionar de psihologie (Norbert Sillamy).

SEMNALE EDITORIALE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.