Sotii Clinton sunt acum linistiti. Marile datorii financiare cu care au ramas in urma indelungatului si mult comentatului proces ce le fusese intentat pentru presupuse ilegalitati si evaziune fiscala in afaceri imobiliare si cu terenuri in anii '80,
Sotii Clinton sunt acum linistiti. Marile datorii financiare cu care au ramas in urma indelungatului si mult comentatului proces ce le fusese intentat pentru presupuse ilegalitati si evaziune fiscala in afaceri imobiliare si cu terenuri in anii '80, in zona Whitewater, Wisconsin, sunt acum totalmente achitate, gratie sumelor importante castigate atat de Bill, dupa incheierea mandatelor prezidentiale, cat si de senatoarea Hillary. Au tinut conferinte, au scris carti, au avut aparitii televizate. "Amandoi sunt acum multumiti ca totul a fost achitat", declara pentru Associated Press Jim Kennedy, un purtator de cuvant al lui Bill Clinton. Ceea ce remarca agentia americana citata este faptul ca multe dintre datoriile lor au fost facute pentru plata avocatilor ce i-au aparat nu numai in afacerea Whitewater, ci si in cursul anchetelor privind scandalul Monica Lewinsky, in care a fost implicat Bill Clinton. La plecarea lor de la Casa Alba, reaminteste Associated Press, sotii Clinton aveau datorii la avocati din New York si Washington evaluate, la finele anului 2002, la 6,5 milioane dolari. In 2003 mai aveau de platit unei firme de avocatura din New York intre 500.000 si un milion de dolari, pentru ca acum sa nu mai aiba nici o datorie. Cu ce a achitat aceste datorii? AP reaminteste ca fostul presedinte si-a vandut cu succes cartea autobiografica "My Life", in 2 milioane de exemplare pe teritoriul SUA, de pe urma carora a obtinut, conform unor surse, intre 10 si 12 milioane dolari. A obtinut 875.000 dolari de pe urma conferintelor tinute in 2004, iar in cei doi ani anteriori, 13,9 milioane dolari. Si senatoarea Hillary Clinton a castigat de pe urma cartii sale alte aproape 8 milioane de dolari. In contul bancar al sotilor Clinton se afla, astazi, mai multe milioane de dolari, undeva intre 5 si 25 milioane de dolari, plus un blind trust intre 5 si 25 milioane dolari. Interventiile chirurgicale la care a fost supus, recent, Bill Clinton l-au obligat, insa, sa-si gradeze eforturile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.