Refuzul celor patru antrenori - Olaroiu, Hagi, Dan Petrescu si Zenga - de a prelua Steaua l-a scos din minti pe Gigi Becali. Prin birourile finantatorului "militarilor", de la Hotel Marriott, se simte apasarea. Surse din cadrul gruparii "ros-albastre
Refuzul celor patru antrenori - Olaroiu, Hagi, Dan Petrescu si Zenga - de a prelua Steaua l-a scos din minti pe Gigi Becali. Prin birourile finantatorului "militarilor", de la Hotel Marriott, se simte apasarea. Surse din cadrul gruparii "ros-albastre" au dezvaluit ca "Becali a luat-o razna". "Nu se astepta sa nu gaseasca un antrenor. Credea ca anunta ca postul e liber si gata, toti se vor inghesui sa preia echipa. De cand a vazut ca nu e asa, nimeni nu se mai intelege cu el", ne-a marturisit un apropiat al lui Gigi.
Becali a realizat abia acum ce greseala a facut cand a renuntat la Zenga. El a fost auzit repetandu-le de nenumarate ori unor prieteni: "Ce prost am fost cand am facut ce-am facut cu Zenga! Am ascultat de sfatul altora (n.r. Becali nu a pronuntat nici un nume, insa confidentii lui sunt capitanul echipei, Radoi si presedintele executiv Mihai Stoica) si am gresit". Dezamagirea latifundiarului din Pipera este cauzata de faptul ca, in viziunea sa, prin venirea lui Olaroiu sau Hagi, Steaua se califica sigur in grupele Ligii Campionilor. Participarea in aceasta faza a competitiei ar aduce in conturile gruparii sale minimum 5 milioane de dolari. Gigi dorea sa participe cu 4 milioane de dolari, restul pana la 9 milioane $, cat anuntase ca va fi bugetul Stelei, provenind din calificarea in grupele Ligii.
in ceea ce priveste viitorul antrenor, "militarii" tatoneaza mai multe piste. Becali nu vrea sa-l tina pe banca pe Titi Dumitriu, in calitatile caruia nu are nimeni incredere, despre Nica Panduru se spune ca "asta daca vine bate ziaristii", iar Ilie Dumitescu a semnat cu Akratitos. Ramasi in cursa mai sunt Cartu si, cel mai plauzibil, fostul "secund" al lui Zenga, Pedrazzini. Becali a marturisit ca mai spera inca sa-l convinga pe Hagi si va mai face o incercare si cu Dan Petrescu.
Ieri, in disperare de cauza, pentru ca in 10 zile "ros-albastrii" incep pregatirea pentru Liga Campionilor, Becali l-a sunat in Germania pe Dorinel Munteanu pentru a-i propune functia de antrenor! "Tu o sa fii principal, iar Radoi, secund!", a spus patronul, dar "Munti" nu a fost incantat de idee. "Mai vreau sa joc un an, dar analizez propunerea", a fost raspunsul veteranului stelist. Aseara, Becali a marturisit ca negociaza si cu doi antrenori din strainatate. Conform unor surse, unul dintre acestia e spaniolul Jose Ramon Alesanco, fostul tehnician al Universitatii si al lui FC National.



Zenga: "Nu vreau sa mai aud de Steaua!"

Potrivit "Gazzetei dello Sport", Luca Campedelli, presedintele lui Chievo, a avut deja o prima runda de discutii cu Walter Zenga, favorit sa preia formatia din Verona, lucru care s-ar putea intampla pana la finele acestei saptamani. Acesta e motivul pentru care fostul antrenor al Stelei isi tot amana luna de miere pe care o va petrece alaturi de Raluca, in America. in ceea ce priveste Steaua, italianul ramane ferm: "Nu!". Libertatea: Te intorci in Ghencea?
Walter Zenga: Pentru mine, Steaua e un capitol inchis. Nu vreau sa mai discut despre echipa "ros-albastra". Am ramas prieten cu toti conducatorii, cu baietii, cu suporterii. Dar n-am cum sa mai revin. Cel putin, acum!
Care sunt motivele? De ce nu mai vrei sa revii acum?
Pai, Gigi Becali m-a dat afara, iar acum m-a sunat si m-a intrebat daca vreau sa ma mai intorc. I-am zis clar: "Nu! Nu! Nu!", pentru ca nu mi se pare normal ca, dupa ce a fost refuzat de Hagi si de altii, sa-mi propuna sa revin.
N-ai sa regreti acest "nu" apasat?
Am si eu demnitatea mea, iar pentru mine calitatea umana e mai presus de toate.
Ai semnat cu Chievo Verona?
Nici gand de asa ceva. Nu am nici o legatua cu Chievo.
in Ucraina, s-a auzit ca ai putea merge cu Hagi la Dinamo Kiev...
Dinamo Kiev? Nu m-a contactat nimeni de acolo.
Atunci ce ti-ai propus?
Vreau sa ma detasez putin de fotbal si sa am o luna de miere fericita alaturi de Raluca. Vrea sa fiu linistit si fericit! Merit si eu putina fericire. Mai stam trei zile in Italia si sambata vom pleca in America. in acest timp, voi analiza toate ofertele pe care le am din Italia si din strainatate.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.