Administratorii firmei Ci-Co SA, care inca produce bautura racoritoare celebra din vremea comunismului, au acuzat, ieri, intr-o conferinta de presa, mai multe institutii, reprosandu-le, printre altele, ca refuza sa apere interesele statului, lezate d

Administratorii firmei Ci-Co SA, care inca produce bautura racoritoare celebra din vremea comunismului, au acuzat, ieri, intr-o conferinta de presa, mai multe institutii, reprosandu-le, printre altele, ca refuza sa apere interesele statului, lezate de privatizarea firmei.
Cei cinci administratori ai firmei au acuzat vehement Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, si, in special, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), sustinand ca un procuror angajat al Directiei, Paula Lavric, ar fi luat mai multe masuri contestate in dosarele penale referitoare la Ci-Co sau chiar la ei personal.
Cei cinci sustin ca, de sase ani, le sunt "fabricate" dosare penale pentru a putea fi revocati din functiile pe care le detin la companie. Astfel, persoanele care "au interese" ca Ci-Co sa nu-si recupereze prejudiciul produs prin privatizarea "frauduloasa" a firmei - in care a fost implicat si Sorin Beraru - vor putea sa retraga compania din calitatea de parte vatamata in procesul privatizarii si, astfel, cei cercetati "sa iasa basma curata".

O suta de angajati produc suc, iar produsul "se vinde"

Eugen Popescu, unul dintre cei cinci administratori, a declarat, ieri, presei, ca in ultimii sase ani, Ci-Co SA a fost parte in aproximativ 120 de procese, civile, administrative sau penale.
"Ni se fabrica tot felul de dosare penale, cu invinuiri de toate genurile, pentru ca, fiind cercetati penal, sa putem fi revocati din functii. Astfel, grupurile de interese pot intra in firma si o pot retrage din procesul in care noi cerem despagubiri de 130 de miliarde de lei, paguba pricinuita in urma privatizarii la care a participat si Sorin Beraru. Ramasa fara obiect, cauza ar fi solutionata fara probleme", a spus Eugen Popescu.
Popescu a mai precizat ca s-a ajuns la "situatii paradoxale, din zona crepusculara" in cauzele in care Ci-Co este implicata. Am ajuns la situatia in care avem bani sa ne platim datoriile, dar statul nu vrea sa ne ia banii. Chiar avem un proces pe rol in legatura cu asta. Avem banii, vrem sa-i platim si sa scapam, dar nu ni-i primeste nimeni", a spus Popescu. Conform administratorilor companiei, firma are, in acest moment, circa o suta de angajati care produc suc, iar produsul "se vinde". Ei au mai precizat ca, in ciuda situatiei incerte din punct de vedere juridic, societatea produce si chiar are profit.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.