Cateva sute de persoane au participat, ieri, la un mars organizat in Capitala de Ziua Mondiala a Mediului, pentru a determina autoritatile si populatia sa-si sporeasca preocuparile pentru solutionarea problemelor de mediu. Marsul, organizat de Univer
Cateva sute de persoane au participat, ieri, la un mars organizat in Capitala de Ziua Mondiala a Mediului, pentru a determina autoritatile si populatia sa-si sporeasca preocuparile pentru solutionarea problemelor de mediu. Marsul, organizat de Universitatea Ecologica Bucuresti, a avut loc pe traseul Piata Revolutiei - Bd. Nicolae Balcescu - Bd. Gheorghe Magheru - Piata Romana - Bd. Lascar Catargiu - Piata Victoriei - Soseaua Aviatorilor - Piata Ch. de Gaulle - Parcul Herastrau, sub deviza manifestarii internationale "Orase verzi - un plan pentru intreaga planeta". Manifestantii si-au exprimat ingrijorarea fata de starea mediului in Capitala, unde poluarea cunoaste cote alarmante, spatiile verzi s-au redus considerabil, iar speranta de viata a unui bucurestean este mai mica cu 4-5 ani decat cea a unui locuitor din zone mai putin poluante ale tarii.
Conform unui sondaj de opinie realizat de Centrul de Sociologie al Universitatii Ecologice din Bucuresti, 72 la suta dintre locuitorii Capitalei sunt de acord cu introducerea unei taxe lunare de 1 leu nou pentru constituirea unui fond destinat protectiei mediului.
Cea mai grava problema ecologica a Bucurestiului este perceputa ca fiind poluarea aerului, urmata de calitatea apei, deseuri si insuficienta spatiilor verzi. Principalul responsabil pentru protejarea mediului este considerat Ministerul Mediului, apoi autoritatile publice locale si cetatenii.
Numai 24 la suta dintre cei intervievati se considera bine informati asupra starii mediului din oras, iar 27 la suta nu detin date in acest sens. Principala sursa de informare in domeniu este considerata televiziunea, urmata de radio si presa scrisa.
Sondajul a fost realizat in perioada 1-3 iunie, pe un esantion de 1.100 de subiecti, reprezentativ pentru populatia de peste 18 ani a Bucurestiului. Marja de eroare este de plus/minus 3,8 la suta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.