Muzeul de Arta Contemporana (MNAC) a vernisat saptamana aceasta doua expozitii simultan: "Liquid Matter" de Dan Mihaltianu si "Video Works" de Jaan Toomik. Expozitia "Liquid Matter" este o cercetare vizuala ce isi propune sa investigheze interactiune
Muzeul de Arta Contemporana (MNAC) a vernisat saptamana aceasta doua expozitii simultan: "Liquid Matter" de Dan Mihaltianu si "Video Works" de Jaan Toomik. Expozitia "Liquid Matter" este o cercetare vizuala ce isi propune sa investigheze interactiunea dintre contextul geopolitic, cultura locala si stilul de viata ce se produce in diversele aglomerari urbane din intreaga lume.
Sunt luate in considerare o serie de aspecte precum resursele de apa, resursele financiare (bani-lichiditati, lichidarea fizica, spalarea de bani), metafore ale vietii politice (transparenta, claritate), si, in fine, bauturile alcoolice si arta culinara, vazute ca elemente definitorii ale contributiei locale la globalizarea crescanda a stilului de viata.
In ceea ce priveste expozitia "Video Works", aceasta aduna lucrari realizate intre 1995 si 2005 de unul dintre cei mai importanti artisti estonieni, Jaan Toomik, cu o prezenta semnificativa in expozitii internationale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.