Guvernul a alocat 22,2 miliarde de lei pentru plata salariilor personalului suplimentar angajat de Casa Nationala de Pensii in procesul de recalculare a pensiilor, banii fiind transferati din bugetele de sanatate si al asigurarilor sociale, informeaz
Guvernul a alocat 22,2 miliarde de lei pentru plata salariilor personalului suplimentar angajat de Casa Nationala de Pensii in procesul de recalculare a pensiilor, banii fiind transferati din bugetele de sanatate si al asigurarilor sociale, informeaza Executivul.
De la data de 1 iunie, potrivit Hotararii 86/2005 a Guvernului, personalul Casei Nationale de Pensii este suplimentat cu 1.672 de posturi, prin redistribuire de la alte institutii publice, in vederea urgentarii procesului de recalculare a pensiilor din sistemul public. Numarul celor care lucreaza la recalcularea dosarelor de pensie a ajuns, astfel, la aproape patru mii, adica de cinci ori mai mult fata de inceputul anului.
Pentru plata personalului transferat, Guvernul a alocat peste 22,2 miliarde de lei, bani proveniti din bugetul asigurarilor pentru somaj si bugetul fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.
Potrivit comunicatului Guvernului, deficitul bugetului de stat pe anul 2005 creste astfel cu 22.260.875 mii lei.
A doua etapa de recalculare a pensiilor - proces care presupune reactualizarea a peste 1.128.000 de dosare de pensie din perioada 1980 - 1990 inclusiv - va fi finalizata in luna iunie, potrivit reprezentantilor Ministerului Muncii.
La fel ca si pentru prima etapa, oficialii ministerului estimeaza o crestere a veniturilor doar pentru putin peste jumatate din viitorii beneficiari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.