Peste 5.000 de sindicalisti din Sanatate l-au asteptat, in zadar, la discoteca in aer liber din Piata Revolutiei, pe ministrul Sanatatii, Mircea Cinteza. Timp de o ora, cadrele medicale si personalul TESA din Federatia ''Sanitas'' si-au expus revendi
Peste 5.000 de sindicalisti din Sanatate l-au asteptat, in zadar, la discoteca in aer liber din Piata Revolutiei, pe ministrul Sanatatii, Mircea Cinteza. Timp de o ora, cadrele medicale si personalul TESA din Federatia ''Sanitas'' si-au expus revendicarile, au cantat, au ascultat muzica, au dansat si au cerut demisia ministrului Cinteza. El nu si-a facut aparitia la ''Discoteca Sanitas'', unde "intrarea a fost gratuita, preferand sa stea ca un functionar ascuns in birou''. Atitudinea ''de sfidare'', adoptata de Mircea Cinteza a fost sanctionata de catre protestatari prin huiduieli si fluieraturi.
Tot timpul, sindicalistii au strigat ''Ultima strigare/Cinteza sa zboare!'', ''Mai Cinteza, cintezoi, pleaca repede dintre noi!'', ''Cintezoiu, nu uita/ Sanatatea nu-i a ta!'', ''Demisia! Demisia!''. Mai mult, sindicalistii veniti la Bucuresti din toate colturile tarii le-au atras atentia functionarilor din Ministerul Sanatatii si din Casa Nationala de Asigurari de Sanatate ca ''acum spectacolul este gratuit, insa data viitoare ii va costa posturile pe care le ocupa in cele doua institutii''. Cu ei, la ''Discoteca Sanitas'', protestatarii au adus si un sac carpit ''reprezentand bugetul Sanatatii''. Cei 5.000 de oameni i-au strigat ministrului Sanatatii ca este ''mincinos'' in momentul in care liderii Federatiei ''Sanitas'' le-au spus ca acesta a trimis catre Ministerul Finantelor Publice o propunere de reducere a numarului de posturi in Sanatate, in conditiile in care el a declarat ca nu se vor face disponibilizari in acest domeniu. Sindicalistii i-au dedicat ministrului Cinteza mai multe melodii. ''Federatia noastra cere, printre altele, plata integrala a salariilor si sporurilor specifice, potrivit legii si contractului colectiv de munca, acordarea lunar a cate 20 de tichete de masa si renuntarea la disponibilizari de personal'', a declarat presedintele Federatiei ''Sanitas'', Marius Petcu. Dupa o ora, protestatarii au pornit, in mars, spre Piata Victoriei, unde nu li s-a permis sa stationeze. La Guvern au depus un memoriu cu revendicarile lor. ''Daca in 24 de ore nu suntem invitati la negocieri, in urmatoarele zile vom hotari data la care vom declansa greva generala'', a adaugat Petcu. Pe de alta parte, MS ''considera ca mitingul de ieri este o consecinta a faptului ca liderii Sanitas nu sunt deschisi negocierilor, acestia neintelegand ca MS nu poate accepta sa-si asume obligatii pentru care nu exista resurse bugetare''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.