Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, trebuie sa raspunda penal pentru actele de coruptie in care a fost implicat, sustine deputatul liberal Nini Sapunaru, intr-o declaratie de presa. "Baronul de Vrancea s-a folosit de functia pe
Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, trebuie sa raspunda penal pentru actele de coruptie in care a fost implicat, sustine deputatul liberal Nini Sapunaru, intr-o declaratie de presa. "Baronul de Vrancea s-a folosit de functia pe care o detinea pentru a cheltui in interes personal bani publici, fapt care explica calitatea proasta a unor drumuri si poduri pe care le-a inaugurat cu mare pompa in timpul mandatului sau de presedinte al CJ Vrancea dintre anii 2001-2004", a afirmat ieri Sapunaru. El a spus ca Oprisan a dispus, in decembrie 2001, achizitionarea in leasing financiar a unui autoturism marca Audi S6 de catre Regia Autonoma Drumuri si Poduri Vrancea, desi societatea avea repartizate trei autoturisme pentru urmarirea lucrarilor executate. "Mai mult, aceeasi regie a fost obligata sa achite, din "fondul de salarii", leasingul baronului vrancean ca si pretul osanalelor cu care era gratulat de o parte a presei locale, mai ales ca datoriile acumulate la fondul de stat nu-i permiteau sa efectueze alte operatiuni financiare cu exceptia platii salariilor angajatilor. Astfel, miliarde de lei s-au scurs in conturile societatii de leasing si ale cotidianului Monitorul de Vrancea, cheltuieli ce nu aveau nici o legatura cu plata salariilor", spune Nini Sapunaru. Este timpul ca organele abilitate ale statului sa urgenteze cercetarile in acest dosar, iar Marian Oprisan sa paraseasca definitiv scena politica", a conchis Nini Sapunaru.
Pe de alta parte, Oprisan a sesizat Inspectoratul General de Politie in legatura cu asa-numite "scurgeri de informatii" catre presa a unor date din dosarele penale in care este anchetat, informeaza Rompres. Conform plangerii adresate catre inspectorul sef al IGP, chestorul Dan Valentin Fatuloiu, Oprisan solicita "demararea unei anchete in baza careia sa se identifice modalitatea prin care documente intocmite in cursul urmaririi penale de catre politisti ai IPJ Vrancea au ajuns in posesia ziaristilor care citeaza din acestea intr-un articol publicat intr-un cotidian din capitala". "Furnizarea unor documente intocmite in faza de urmarire penala inainte sa existe o hotarare judecatoreasca definitiva care sa stabileasca, in mod indubitabil, vinovatia sau nevinovatia mea in raport cu faptele imputate, pe langa faptul ca poate crea o perturbare a desfasurarii procedurale a urmaririi penale, este de natura a-mi leza in mod grav imaginea", mai arata Oprisan. (O.B./R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.