Tripla campioana olimpica de la Atena, Catalina Ponor, impreuna cu Daniela Sofronie si Floarea Leonida, se vor prezenta, in aceasta dimineata, la startul preliminariilor concursului feminin individual compus si pe aparate din cadrul Campionatelor Eur
Tripla campioana olimpica de la Atena, Catalina Ponor, impreuna cu Daniela Sofronie si Floarea Leonida, se vor prezenta, in aceasta dimineata, la startul preliminariilor concursului feminin individual compus si pe aparate din cadrul Campionatelor Europene, intreceri gazduite de azi si pana duminica de Sala Sporturilor "Phoenix" din Debrecen. Cum pentru editia din Ungaria forul international de gimnastica a decis sa scoata din calendar concursul pe echipe, atentia micutei noastre delegatii feminine, coordonate de emeritul Octavian Belu, se va indrepta spre laurii intrecerilor pe aparate, dar si pe cei ai concursului individual compus, toate cele trei reprezentante ale Romaniei avand sanse reale in lupta pentru medalii. De altfel, inca de la plecarea din tara, secretarul general al FR Gimnastica, Adrian Stoica, a declarat ca obiectivul Romaniei la Campionatele Europene este castigarea a cel putin cinci medalii, de vineri urmand sa intre in concurs si "artileria grea" coordonata de Dan Grecu. Si daca in concursul feminin vom fi reprezentati doar de trei sportive, asta mai ales din cauza oprelistilor medicale impuse de specialistii de la INMS pentru Monica Rosu si Alexandra Eremia, in schimb, la masculin, vor intra in arena maghiara nu mai putin de sase tricolori, printre care se numara "regele" calului cu manere, Marius Urzica, multiplul medaliat mondial si olimpic Marian Dragulescu, dar si Razvan Selariu, Alin Jivan, Ilie Popescu si nu in ultimul rand Ioan Suciu.
Revenind la debutul competitiei feminine, care va aduna la start gimnaste reprezentand 38 de natiuni de pe Batranul Continent, sa mentionam ca Romania este cotata de specialisti cu mari sanse in obtinerea aurului european la barna, unde Catalina Ponor conduce autoritar in topul FIG, dar si la sol, unde Ponor, Sofronie si Leonida se afla printre cele mai bune 12 sportive din Europa, tripla campioana olimpica avand chiar un avans de peste 200 de puncte fata de urmatoarea clasata, in vreme ce la sarituri, este foarte posibil sa resimtim din plin absenta laureatei de la Atena, Monica Rosu. Din pacate, dupa primele antrenamente de acomodare, antrenorul Octavian Belu s-a confruntat cu o serie de accidente usoare, Daniela Sofronie alegandu-se chiar cu o entorsa, fapt care a facut-o incerta pentru intrarea in concurs. "A face planuri aici, mi se pare hazardat, chiar daca Ponor porneste ca favorita cel putin la barna. Personal, cred ca va fi un concurs deschis oricarui rezultat, oricarei surprize. Nu stiu ce medalii vom aduna, dar stiu ca am venit aici fara Monica Rosu si Alexandra Eremia", a declarat Belu pe un ton retinut.
In alta ordine de idei, sa mai mentionam ca, in baza datelor oferite de oficialii FIG, la Europenele de la Debrecen s-ar putea consemna o prezenta record, fiind acreditate peste 770 de persoane, cu mult peste numarul total al celor care au fost in arena Mondialelor din 2002, tot de la Debrecen.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.