Companiile Toyota si Peugeot Citroën vor produce in acest an peste 100.000 de automobile la fabrica pe care o detin impreuna in Cehia, relateaza Mediafax.
Centrul de productie de la Kolin, aflat la 45 de kilometri de Praga, a produs de la inc
Companiile Toyota si Peugeot Citroën vor produce in acest an peste 100.000 de automobile la fabrica pe care o detin impreuna in Cehia, relateaza Mediafax.
Centrul de productie de la Kolin, aflat la 45 de kilometri de Praga, a produs de la inceperea activitatii - in luna februarie - 11.000 de automobile Peugeot 107, Citroën C1 si Toyota Aygos, a declarat Masatake Enomoto, presedintele societatii mixte TPCA, detinuta de cele doua companii.
Primele automobile au ajuns la dealerii europeni in aceasta saptamana, a spus oficialul, in ajunul inaugurarii oficiale a fabricii, care a avut loc ieri.
Enomoto a mai spus ca fabrica va atinge capacitatea maxima de productie, de 300.000 de automobile pe an, la inceputul lui 2006.
Proiectul, in valoare de 1,3 miliarde de coroane (1,6 miliarde de dolari), suma ce include si costurile activitatilor de cercetare, demonstreaza avantajele de care beneficiaza producatorii care decid sa deschida activitati in Europa de Est.
Acest fapt se datoreaza in parte costului scazut al fortei de munca. Salariul mediu al unui muncitor de la fabrica Kolin este de 17.000 de coroane (558 euro), cu mult sub salariile din Europa Occidentala, a declarat vicepresedintele companiei TPCA, Jean-Pierre Chantossel.
Varianta de baza a modelului Citroën C1, cel mai ieftin dintre cele trei marci, va fi comercializata in Franta pornind de la 8.250 de euro, a afirmat un reprezentant al companiei Citroën.
Migratia catre est a companiilor occidentale a nemultumit multi alegatori din vestul Europei, unde somajul este ridicat si noile slujbe rare, din cauza fiscalitatii ridicate si a costurilor cu forta de munca. Uzina TPCA va dispune de 3.000 de angajati cand va lucra la capacitate maxima si va crea alte 7.000 de locuri de munca, la fabricile furnizoare.
Cele trei modele produse la noua uzina vor folosi in proportie de peste 90 la suta aceleasi componente. Cea mai mare parte a productiei va fi exportata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.