Biroul pentru statistica INSEE a anuntat ca increderea consumatorilor a atins cel mai redus nivel din noiembrie 2003, scazand la -29 puncte, de la -24 in aprilie, precizeaza Mediafax.
"Ma asteptam la o scadere, dar nu asa de drastica. Moralul
Biroul pentru statistica INSEE a anuntat ca increderea consumatorilor a atins cel mai redus nivel din noiembrie 2003, scazand la -29 puncte, de la -24 in aprilie, precizeaza Mediafax.
"Ma asteptam la o scadere, dar nu asa de drastica. Moralul este afectat de somajul ridicat", a spus Dominique Barbet, analist la banca BNP Paribas. Ministerul francez al Muncii a anuntat pentru luna aprilie o rata a somajului de 10,2%, cea mai ridicata dupa noiembrie 1999, numarul somerilor ramanand neschimbat fata de luna martie, la 2.775.000 persoane, potrivit criteriilor Organizatiei Internationale a Muncii. Temerile legate de somaj i-au dominat, de altfel, si pe votantii francezi, care au respins Constitutia Europeana in cadrul referendumului de duminica, se arata
intr-un studiu publicat luni. Datele statistice comunicate ieri adauga noi temeri legate de evolutia economiei franceze, pe locul doi ca marime in cadrul zonei euro, dupa scaderea increderii in afaceri la cel mai redus nivel din ultimul an si jumatate, in luna mai. "Asa cum am constatat in cazul referendumului de duminica, exista o mare criza de incredere, atat in cazul populatiei, cat si in cel al firmelor", a spus Nicolas Claquin, analist la CCF. Franta a inregistrat o crestere economica modesta, de 0,2 procente, in primele trei luni ale anului. Pe ansamblul anului, Guvernul se asteapta la un ritm de dezvoltare de 2-2,5 la suta. Economistii considera ca previziunile guvernamentale sunt prea optimiste, estimand o crestere de cel mult 1,5 la suta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.