Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a inaugurat miercuri un nou centru regional de formare profesionala a adultilor (CRFPA), la Calarasi. Acesta este cel de-al saselea centru, dupa cele care functioneaza deja la Brasov, Cluj-Nap
Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a inaugurat miercuri un nou centru regional de formare profesionala a adultilor (CRFPA), la Calarasi. Acesta este cel de-al saselea centru, dupa cele care functioneaza deja la Brasov, Cluj-Napoca, Craiova, Turnu Magurele si Ramnicu Valcea.
"Unul dintre principalele obiective il reprezinta educatia adultilor si crearea unui sistem eficient de formare continua si pregatire antreprenoriala.
Pentru realizarea acestui obiectiv este necesara existenta unor furnizori de servicii de formare profesionala care sa corespunda cerintelor pietei muncii", a declarat Silviu Bian, secretar de stat in Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (MMSSF) si presedinte al ANOFM. "Centrele de formare profesionala incearca sa raspunda nevoilor existente pe piata romaneasca, dispunand de dotari la standarde europene", a adaugat Bian.
La CRFPA Calarasi, vor fi organizate programe de formare profesionala pentru 23 de ocupatii grupate in sase departamente, agricultura, calculatoare - automatizari, constructii, confectii textile, comert - turism - alimentatie publica si servicii. Datorita faptului ca acest centru deserveste o regiune predominant agricola, CRFPA Calarasi este singura institutie care dispune de un departament de agricultura. Centrului ii sunt arondate judetele Buzau, Braila, Calarasi, Constanta, Ialomita si Tulcea.
Centrele regionale au luat fiinta ca urmare a implementarii proiectului "Forta de Munca si Protectia Sociala", program cofinantat de Banca Mondiala si derulat de MMSSF prin Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca. Personalul centrelor a beneficiat de programe de specialitate din partea asistentei tehnice a Asociatiei Colegiilor Comunitare din Canada.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.