Pierderile industriei aeronautice mondiale ar putea creste, in acest an, pana la sase miliarde de dolari, fata de 4,8 miliarde de dolari in 2004, ca urmare a majorarii pretului combustibililor, a informat, luni, Asociatia Internationala a Transportat
Pierderile industriei aeronautice mondiale ar putea creste, in acest an, pana la sase miliarde de dolari, fata de 4,8 miliarde de dolari in 2004, ca urmare a majorarii pretului combustibililor, a informat, luni, Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni (IATA), transmite Mediafax.
Estimarile privind pierderile, care au ca baza un pret mediu al petrolului de 47 dolari pe baril, au fost majorate fata de nivelul anterior de 5,5 miliarde de dolari. "Criza din industrie continua. Costurile cu combustibilul, care ajung la 83 de miliarde de dolari, ne distrug profitabilitatea. Planurile europene privind strangerea de fonduri in valoare de 7,8 miliarde de dolari pentru dezvoltare prin impozitarea transportului aerian sunt printre cele mai nefericite", a declarat directorul general al IATA, Giovanni Bisignani.
Organizatia care elaboreaza reglementari si standarde pentru transportul aerian a cerut guvernelor nationale sa reduca impozitele, sa dereglementeze piata si sa numeasca o autoritate de control independenta pentru verificarea eficientei companiilor care administreaza aeroporturile. "Este un nonsens ca Europa sa aiba o singura moneda si 35 de organizatii de control al traficului", a adaugat oficialul. Industria aeronautica mondiala, care a fost grav afectata de atacurile de la 11 septembrie 2001 din SUA, intentioneaza sa adopte, in acest an, o serie de masuri pentru reducerea costurilor unitare cu 4,5 procente, exclusiv cele alocate combustibilului. Desi in primele patru luni ale acestui an traficul mondial a crescut cu 8,7 la suta, industria nu a inregistrat profit, ca urmare a pretului mare al combustibilului, precum si a altor ineficiente, a mai precizat Bisignani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.