Nedrept, dar foarte posibil. Caºtigãtoarea superbei finale de miercuri searã este in pericol sã nu poatã anul viitor sã-ºi apere titlul. Intrucat UEFA a refuzat sã le ofere englezilor un wild card pentru anul v

Nedrept, dar foarte posibil. Caºtigãtoarea superbei finale de miercuri searã este in pericol sã nu poatã anul viitor sã-ºi apere titlul. Intrucat UEFA a refuzat sã le ofere englezilor un wild card pentru anul viitor, Liverpool a rãmas la mana federaþiei engleze. Doar acest for le poate da ºansa sã joace ºi anul viitor in Champions League, insã doar dacã sacrificã pe Everton, ocupanta locului patru ºi cea care, de drept ar trebui sã intre, alãturi de Manchester, in turul trei preliminar al C1. Variantã posibilã, mai ales cã existã un precedent, creat in 2000 de federaþia spaniolã care a dat locul de Liga Campionilor al Saragozei lui Real Madrid.
Lobby puternic in sprijinul englezilor face ºi preºedintele Comitetului de Organizare al Cupei Mondiale din 2006, Franz Beckenbauer, care susþine, intr-un editorial publicat, vineri, cã echipa Liverpool trebuie sã fie lãsatã sã-ºi apere titlul de campioanã a Europei, dupã ce a caºtigat Liga Campionilor.
"In opinia mea - da, trebuie sã i se dea ºansa de a-ºi apãra titlul. Pur ºi simplu meritã acest lucru", a declarat preºedintele de onoare al grupãrii Bayern München. Campion mondial ca jucãtor (1974) ºi ca selecþioner (1990), Beckenbauer nu explicã, totuºi, cum ar putea participa Liverpool in Liga Campionilor in sezonul viitor, in contextul in care ocupã locul cinci in campionatul Angliei ºi este calificatã pentru Cupa UEFA. Referindu-se la meciul Liverpool - AC Milan, Beckenbauer a apreciat cã echipa antrenatã de Rafael Benitez ºi-a depãºit "limitele prin combativitate ºi pasiune". "Toate felicitãrile pentru modul in care englezii au revenit. Mai bine nu se putea", a afirmat Beckenbauer.

Gerrard a dormit cu trofeul

Steven Gerrard, cãpitanul lui Liverpool in finala de miercuri, a dezvãluit cã a dormit cu trofeul in camerã. "Am dormit cu trofeul in camerã. Nu voiam sã-mi scape din ochi. Atunci cand cineva l-a luat de langã mine, dimineaþã, am simþit ca ºi cum aº fi pierdut o parte din mine", a spus Gerrard. Dupã meci, mijlocaºul englez a sãrbãtorit caºtigarea Ligii Campionilor impreunã cu coechipierii sãi, la Hotelul Crown Plaza din Istanbul, panã la ora 5.00.
"Cupa a ajuns in camera lui Stevie G. Prietena lui nu era acolo, aºa cã a dormit cu trofeul in pat", a declarat jucãtorul ceh Vladimir Smicer. Steven Gerrard a afirmat cã a dormit nu numai cu trofeul, dar ºi cu medalia la gat. "Am adormit foarte greu in noaptea de dupã meci, iar atunci cand m-am trezit aveam incã medalia la gat. Simt cã nu mai vreau sã o dau jos niciodatã", a precizat fotbalistul englez, citat de cotidianul Daily Mirror.
Jucãtorii echipei engleze au revenit la Liverpool, joi, la ora localã 16.30, fiind intampinaþi de zeci de mii de suporteri. La sosirea pe Aeroportul John Lennon, Steven Gerrard ºi coechipierii sãi au fost aºteptaþi de numeroºi fani care au afiºat bannere cu mesajul: "Fab 5" (Fabulosul 5). Jucãtorii au traversat apoi oraºul Liverpool cu un autocar descoperit, pentru a ajunge la stadionul Anfield Road, unde au petrecut mai mult de douã ore alãturi de mii de suporteri. Potrivit estimãrilor autoritãþilor locale, aproximativ jumãtate de milion de persoane au salutat trecerea echipei Liverpool de la aeroport la stadion.
Afland rezultatul final al meciului, la sosirea din Canada, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a transmis un mesaj de felicitare echipei engleze pentru "aceastã remarcabilã victorie". "A fost o reuºitã magnificã, de care ne vom aminti mult timp", se aratã in mesaj.

Owen nu regretã

Atacantul echipei Real Madrid, Michael Owen, a afirmat, ieri, pentru presa englezã, cã nu regretã cã a plecat de la Liverpool, formaþie care a caºtigat Liga Campionilor. "Nu foloseºte la nimic sã privesc in urmã ºi sã mã gandesc la ce s-ar fi putut intampla dacã nu aº fi decis sã plec la Real Madrid. Nimeni nu poate spune ce s-ar fi intamplat dacã aº fi fost in atacul lui Liverpool sau dacã aº fi reacþionat diferit faþã de Milan Baros", a declarat fostul copil teribil din atacul lui Liverpool ºi care s-a transferat la Real Madrid in 2004, pentru suma de 12 milioane de euro. "Multã lume spune cã nu mi-am ales bine momentul, dar cum aº fi putut ºtii cã Liverpool va incepe o serie de victorii incredibile panã in finalã? In urmã cu cateva luni toatã lumea prevestea cã sezonul lui Liverpool va fi dezastruos, dupã eliminarea din Cupa Angliei de cãtre Barnsley ºi a performanþelor dezamãgitoare din campionat, departe de locurile de calificare pentru Liga Campionilor. Sper ca aceastã victorie sã inaugureze o nouã erã pentru Liverpool", a spus Owen. Owen a marcat 12 goluri pentru Real Madrid in acest sezon, insã a fost rareori titular, iar presa spaniolã susþine cã el ar putea reveni in Anglia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.