Comisia Europeana a decis sa prelungeasca discutiile cu China asupra controversatelor exporturi de tricouri si fire de in ale acesteia si a fixat termenul la 31 mai, dupa care ar putea fi luate masuri de limitare a importurilor Uniunii, transmite Med
Comisia Europeana a decis sa prelungeasca discutiile cu China asupra controversatelor exporturi de tricouri si fire de in ale acesteia si a fixat termenul la 31 mai, dupa care ar putea fi luate masuri de limitare a importurilor Uniunii, transmite Mediafax.
Executivul european, insarcinat cu strategia comerciala a blocului comunitar, a anuntat ca va intensifica negocierile cu China, inainte de termenul limita, dupa doua zile de convorbiri la nivel inalt organizate la Bruxelles.
"Comisia Europeana si China au stabilit ca discutiile vor continua si se vor intensifica", a declarat purtatoarea de cuvant a Executivului, Claude Veron-Reville.
In comunicatul institutiei europene se mai afirma ca daca nu se va incheia un acord pana martea viitoare, va fi lansata o perioada de 15 zile in care UE poate impune restrictii asupra importurilor, in cazul in care China nu va lua masuri efective pentru limitarea exporturilor sale.
Executivul european si-a manifestat insa speranta ca se va ajunge la o intelegere pana la sfarsitul lunii. Exporturile de textile ale Chinei au crescut masiv dupa eliminarea sistemului de contingente globale de export, la inceputul anului, provocand neliniste in Statele Unite si Europa, unde producatorii autohtoni s-au declarat in pericol de a intra in faliment si de a efectua concedieri masive. Comisarul european pentru Comert, Peter Mandelson, s-a intalnit la inceputul saptamanii cu negociatorul chinez Gao Hucheng, iar discutiile ce au avut loc au fost considerate constructive de catre ambele parti. Autoritatile de la Beijing au anuntat saptamana trecuta ca vor majora taxele de export aplicate pentru 74 de produse textile si de imbracaminte, pentru a relaxa tensiunile comerciale, dar a exclus acordarea altor concesii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.